blank

(Video) Primul zbor al unui Embraer KC-390

0 716

Pe 3 februarie, aeronava militară Embraer KC-390 s-a desprins de la sol în primul zbor din istoria proiectului. Avionul militar a zburat 1 oră şi 25 de minute, timp în care piloţii Mozart Louzada şi Marcos Salgado de Oliveira Lima împreună cu inginerii zborului de test, Raphael Lima şi Roberto Becker, au evaluat performanţele şi calitatea zborului, au efectuat diferite manevre şi au testat sistemele avionului.

Căpitanul Louzada a fot mulţumit de evoluţia aeronavei în zbor, declarând că sistemul de control fly-by-wire şi avionica de ultimă generație au făcut ca zborul să fie lin şi precis. KC-390 s-a comportat într-un mod docil și previzibil.

Embraer KC-390 este un proiect dezvoltat de Embraer în strânsă legătură cu forţele aeriene braziliene. Este proiectat pentru a stabili noi standarde în clasa sa, la un cost mai mic operațional și cu flexibilitate pentru a efectua o gamă largă de misiuni: transport de marfă și trupe, realimentare aerienă, căutare și salvare, precum și misiuni împotriva incendiilor forestiere, printre altele.

Leave A Reply

Your email address will not be published.