blank

2 Airbus A380 Malaysia Airlines pentru Turkish Airlines

0 642

Turkish Airlines, una dintre cele mai mari companii aeriene la nivel global, are o flotă formată din 261 de aeronave şi operează zboruri spre 261 de destinaţii din 108 ţări.

Turkish-Airlines-destinations

Surprinzător, dar din flota Turkish Airlines lipsesc aeronavele de capacitate mare. Până în prezent, operatorul turc nu a fost interesat de aeronave ca Boeing 747 sau Airbus A380. Dar de ceva timp au apărut informaţii cum că Turkish Airlines ar tinde super jumbo.

Conform Bloomberg, Turkish Airlines ar dori să împrumute 2 Airbus A380 de la Malaysia Airlines. Informaţia nu este confirmată de oficialii de la Istanbul, dar sunt persoane care confirmă intenţia Turkish Airlines de a negocia cu Malaysia Airlines pentru a prelua 2 aeronave super jumbo. Avioanele ar putea fi luate în leasing: dry-lease – doar aeronavele, fără echipaj (Turkish Airlines ar urma să antreneze propriul echipaj); wet-lease – aeronavele ar putea veni cu echipaj Malaysia Airlines.

Ideea pare fiabilă şi cu câştig de ambele părţi. Turkish Airlines ar putea testa dacă astfel de avioane sunt profitabile şi dacă există cerere cât să opereze cu ele pline. Ar putea opera zboruri lungi şi foarte lungi cu plecare din Istanbul spre destinaţii din Statele Unite sau Asia.

Malaysia Airlines caută să mai dea din aeronavele A380 pentru că trece printr-o perioadă de criză după cele 2 accidente majore înregistrate în 2014. În ultima perioadă, Malaysia Airlines a zburat cu aeronavele mai mult goale. Traficul de pasageri s-a diminuat foarte mult, iar problemele financiare nu contenesc să apară.

Vom reveni cu informaţii când lucrurile devin mai concrete.

Leave A Reply

Your email address will not be published.