Vanilla Ice, printre pasagerii zborului EK203 / 10 persoane spitalizate la New York

Starul Vanilla Ice a fost la bordul zborului EK203, operat de Emirates pe ruta Dubai - New York. Vorbim de zborul în urma căruia zeci de persoane s-au îmbolnăvit, iar 10 dintre acestea au avut nevoie de spitalizare.

0 452

Pe 5 septembrie 2018, comandantul zborului EK203 (Dubai – New York) a declaranșat o urgență medicală înainte de aterizarea la Aeroportul Internațional John F. Kennedy, New York.Zborul a fost operat cu aeronavă de tipul Airbus A380, iar la bord s-au aflat 521 de pasageri. Urgența medicală a fost declanșată după ce zeci de pasageri prezentau simtome de boală. 10 dintre acestea au avut nevoie de spitalizare, 8 persoane au fost tratate la fața locului. Toți pasagerii au fost evaluați după aterizarea la New York.

Vanilla Ice, printre pasagerii zborului EK203

Printre pasageri a fost și recunoscutul raper Vanilla Ice, pe numele său real Robert Van Winkle. Acesta a postat pe twitter un mesaj, după aterizarea la New York, prin care își exprima mirarea de prezența zecilor de ambulanțe, a mașinilor de pompieri și a mașinilor de poliție.

10 persoane spitalizate la New York

Alt pasager al zborului EK203, Erin Sykes, a declarat că ”avionul a fost practic o infirmerie zburătoare”. Se pare că mai mulți pasageri prezentau simtome de îmbolnăvire încă din Dubai, înainte de îmbarcare. Dar autoritățile arabe nu au luat măsuri pentru a opri îmbarcarea acestora. Pilotul ar fi raportat 2 persoane cu febră și zeci de alți pasageri cu tuse puternică.

În urma analizelor făcute de americani, se pare că a fost vorba de o epidemie de gripă. De aici și faptul că mulți pasageri tușeau și aveau febră. Pentru că s-a intervenit direct la aeroport, aeronava a fost parcată într-o zonă retrasă, rămânând în carantină până au fost verificați toți pasagerii.

În urma declanșării urgenței medicale, la fața locului s-au prezentat reprezentanți de la Centrul de Control al Bolilor, agenți vamali și personal medical de specialitate. Toți pasagerii au fost controlați în avion, înainte de debarcare, loc unde a avut loc și trierea celor bolnavi. 10 persoane au fost transportate la Jamaica Hospital Medical Center.

Leave A Reply

Your email address will not be published.