USB Type-C va deveni portul comun pentru toate telefoanele mobile, tabletele şi alte dispozitive mobile comercializate în Uniunea Europeană

0 1

Ţările membre UE au ajuns la un acord cu privire la introducerea, din 2024, a unui încărcător universal pentru toate dispozitivele mobile din Europa.

„Până în toamna anului 2024, USB-C va deveni portul comun de încărcare pentru toate telefoanele mobile, tabletele şi alte dispozitive mobile în UE”, se arată într-un comunicat al Parlamentului European.

Mulți producători de dispozitive mobile au adoptat deja USB-C, recunoscut și ca USB Type-C, singurul care folosește un alt port este Apple. În timp ce telefoanele iPhone se încarcă prin intermediul unui port de tip Lightning, dispozitivele de tip Android sunt alimentate pe baza unor conectori de tip USB-C.

Până în 2024, grupul american Apple va trebui să schimbe conectorul telefoanelor iPhone vândute în Europa, în urma introducerii, în premieră mondială, a încărcătorului universal în UE, mai scrie Reuters. Comisia Europeană consideră că folosirea încărcătorului universal în UE va uşura viaţa consumatorilor şi îi va ajuta să economisească bani. Încărcătorul universal se va aplica și pentru laptop-uri, e-readers sau căști.

Personal, sunt de acord cu standardizarea acestor încărcătoare pentru că, nu de puține ori, am fost nevoit să car cu mine cabluri pentru fiecare gadget și rucsacul devenea destul de greu. Așa pot să car 1-2-3 încărcătoare pe care să le folosesc la încărcarea dispozitivelor mobile. Pentru un călător, această decizie contează foarte mult pentru că mai scăpăm de greutatea din rucsac!

Leave A Reply

Your email address will not be published.