SUA renunță la obligativitatea testului COVID-19 pentru toți turiștii care ajung cu avionul!

0 348

Începând de astăzi, 12 iunie 2022, Statele Unite vor renunţa la cerința obligatorie a unui test COVID-19 negativ pentru turiştii care sosesc în ţară cu avionul, a anunţat Casa Albă.

În schimb, administraţia americană nu a precizat dacă va menţine obligativitatea de vaccinare anti-COVID-19 pentru străinii nerezidenţi care vin pe teritoriul Statelor Unite, scrie AFP, preluată de Agerpres.

Confruntându-se cu efectele provocate de apariţia valului de infectări cu Omicron, autorităţile sanitare americane au înăsprit în decembrie 2021 procedurile de testare care permiteau pătrunderea pe teritoriul Statelor Unite.

Toţi călătorii cu vârste de peste 2 ani, dacă se îmbarcau într-un avion ce urma să decoleze din străinătate cu destinaţia Statele Unite, erau obligaţi să prezinte un test COVID-19 cu rezultat negativ, realizat cu cel mult o zi înainte de decolare, indiferent dacă erau vaccinaţi sau nu împotriva noului coronavirus.

Pe de altă parte, în urma unei decizii a justiției americane, și purtarea obligatorie a măştii sanitare a fost anulată în Statele Unite, în luna aprilie, în cazul transportului public şi, mai ales, la bordul avioanelor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.