Uraganul Sandy şi pierderi de aproximativ 200 de milioane de dolari pentru companiile aeriene

0 333

Uraganul Sandy s-a dezlănţuit peste coasta de est a Statelor Unite, la final de octombrie 2012. Au fost zile de panică, ploi torenţiale şi vânt puternic. Pe 29 octombrie au fost anulate peste 7000 de zboruri, urmând ca pe 30 octombrie numărul acestora să ajungă la 11 000. Bilanţul final este unul peste nivelul aşteptărilor. masFlight a raportat peste 20700 de zboruri anulate în perioada 27 octombrie – 1 noiembrie.

Analistul Michael Linenberg a prezentat un raport cu impactul uraganului Sandy asupra veniturilor companiilor aeriene. În urma analizelor s-a tras linie şi s-a menţionat suma de 200 de milioane de dolari, bani pe care marii transportatori din Statele Unite i-au pierdut în perioada uraganului. În 2011, uraganul Irene a fost ceva mai blând. A dus la anularea a 13 000 de zboruri şi s-au înregistrat pagube de aproximativ 100 de milioane de dolari.

Analistul Hunter Keay a prezentat estimările sale cu privire la pierderile înregistrate de cei mai mari transportatori aerieni din SUA:

American Airlines: aproximativ 30 milioane de dolari
Delta Air Lines: aproximativ 50 milioane de dolari
JetBlue Airways: aproximativ 20 milioane de dolari
Southwest Airlines: aproximativ 10 milioane de dolari
Spirit Airlines: aproximativ 5 milioane de dolari
United Continental: aproximativ 45 milioane de dolari
US Airways: aproximativ 30 milioane de dolari

Numărul zborurilor anulate şi estimările financiare au fost făcute doar pe operatorii aerieni din Statele Unite şi Canada. Să nu uităm că au fost zboruri anulate şi de alţi transportatori, de pe alte continente. Amintesc aici de Air France-KLM, Emirates, British Airways, Etihad, Lufthansa şi lista poate continua.

Leave A Reply

Your email address will not be published.