blank

Universal Hydrogen a făcut o demonstrație cu primul motor turbopropulsor alimentat cu hidrogen!

0 347

Universal Hydrogen, o companie care își propune să dezvolte un kit de conversie de kerosen pe hidrogen a motoarelor aeronavelor ATR 72 și De Havilland Canada DHC-8-300, a făcut o demostrație cu un motor propulsat în întregime pe hidrogen al unui Dash 8. 

Compania a publicat un videoclip al testului pe 19 ianuarie 2023. Potrivit Universal Hydrogen, filmările testului de rulare vor avea loc în curând, deoarece continuă să progreseze pe Dash 8, înregistrat N330EN.

American Airlines este unul dintre investitorii companiei, deoarece transportatorul american a plasat o investiție strategică în Universal Hydrogen, în octombrie 2022. American Airlines a investit o sumă nedezvăluită, alăturându-se unor companii precum Airbus Ventures, GE Aviation și a altor companii ca investitor strategici în Universal Hydrogen.  

Universal Hydrogen este condusă de cofondatorul și directorul executiv (CEO) Paul Eremenko, care este fostul director de tehnologie (CTO) al Airbus și United Technologies Corporation (UTC). Acesta din urmă a fuzionat cu Raytheon Corporation în aprilie 2020, formând Raytheon Technologies. 

Compania intenționează să înceapă să opereze zboruri cu pasageri alimentate cu hidrogen, din 2025. În septembrie 2022, a semnat un acord de colaborare cu DAT, o companie aeriană regională din Danemarca, care oferă, de asemenea, soluții ACMI și wet-lease, și Everfuel, o companie daneză de de productie si distributie energie.

Cele trei companii își vor uni forțele pentru a „transforma aviația regională în Danemarca”, permițând zboruri cu emisii zero, folosind hidrogenul pentru propulsie. Universal Hydrogen va furniza kituri de conversie pentru aeronavele ATR 72-600 de la DAT care zboară pe rute interne în Danemarca.

Leave A Reply

Your email address will not be published.