Studiu Booking.com: Destinații recomandate pentru 2023!

0 178

2023 este la început și este un moment foarte bun pentru a ne programa viitoarele călătorii. Evenimentele globale recente nu par să fi diminuat pofta de călătorie și dorința de a descoperi noi destinații. Pe baza unui studiu Booking.com, vă împărtășim cele mai populare destinații pentru în 2023.

Conform studiului, 55% dintre respondenți doresc să aibă o vacanță de tip „off-grid”, 44% se vor concentra pe sănătatea mentală și mindfulness pe durata călătoriei. Legat de modul de informare, 43% dintre călători vor folosi realitatea virtuală pentru a se inspira. Mai jos aveți câteva destinații recomandate de Booking pe baza studiului.

Sao Paulo, Brazilia

Sao Paulo, Brazilia
Sao Paulo, Brazilia

Metropola São Paulo găzduiește 20 de milioane de localnici cunoscuți sub numele de „paulistanos”. Jungla de beton se mândrește cu o scenă de viață de noapte explozivă, cu o matrice de cluburi underground – perfectă pentru cele trei sferturi (72%) dintre cei care sunt deschiși către „vacanțe centrate pe viața de noapte” în 2023.

Budva, Muntenegru

Budva, Muntenegru
Budva, Muntenegru

Întrucât unul din cinci călători (21%) spunând că principalul lucru pe care îl doresc de la o călătorie în 2023 este să se relaxeze pe o plajă însorită, orașul Budva din vestul Muntenegrului este una dintre destinațiile de top de vizitat în Europa în acest an.

Pondicherry, India

Pondicherry, India
Pondicherry, India

Orașul boem de pe litoral Pondicherry este situat pe coasta de sud-est a Indiei, în Golful Bengal. Cu 44% dintre călători care declară că vor să încerce un sejur spiritual în 2023 și 40% dornici de o retragere liniștită, acest oraș atrage vizitatori cu minte spirituală.

Querétaro, Mexic

Querétaro, Mexic
Querétaro, Mexic

Querétaro este un oraș cu un climat de primăvară situat în zonele muntoase centrale. Acesta găzduiește Peña de Bernal, unul dintre cei mai mari monoliți din lume. Acest lucru este perfect pentru cei 38% dintre călători care sunt interesați de explorarea extraterestră și de observarea OZN-urilor.

Una dintre etapele America Express 2023 s-a desfășurat în Querétaro!

Bolzano, Italia

Bolzano, Italia
Bolzano, Italia

Bolzano este capitala Tirolului de Sud, o regiune din nordul Italiei. Este o destinație alpină ideală pentru drumeții și schi în Dolomiții italieni. Vara, călătorii pot da curs provocării unei ascensiuni montane. Iarna, pot vizita una dintre stațiunile de schi din regiune.

Kota Kinabalu, Malaezia

Kota Kinabalu
Kota Kinabalu

Capitala Sabah din partea Malaeziană a Borneo este înconjurată de păduri tropicale și plaje cu nisip fin. Este o destinație necunoscută pentru jumătate (50%) dintre călătorii care doresc o experiență culturală unică în 2023.

Kalabaka, Grecia

Kalabaka, Grecia
Kalabaka, Grecia

Acest oraș din Valea Tesaliei găzduiește Meteora, o formațiune de stâncă cu mănăstiri ortodoxe răsăritene. Este un sit al patrimoniului mondial UNESCO. Pentru cei 51% care doresc o experiență culturală diferită, poate reprezenta încă un motiv pentru a vizita Grecia.

Santa Fe, Statele Unite

Santa Fe, Statele Unite
Santa Fe, Statele Unite

„Orașul diferit” este cunoscut pentru moștenirea sa multiculturală și triburile de nativi americani. Vă veți putea bucura de tradiții artistice unice și structuri în stil chirpici și este ideal pentru cei 73% care sunt deschiși către experiențe „în afara zonei de confort”.

Olomouc, Cehia

Olomouc, Cehia
Olomouc, Cehia

30% dintre cei ce au participat la studiul Booking.com au menționat că doresc să descopere orașe și destinații mai puțin cunoscute, iar Olomouc se încadrează perfect în preferințele acestora. Este un oraș istoric, o alternativă la vestita capilă a Cehiei – Praga. Totodată, este unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale din Europa.

Hobart, Australia

Hobart, Australia
Hobart, Australia

Există puține destinații în care călătorii pot urca pe munte, pot merge la plajă și pot vizita o galerie de artă de talie mondială într-o singură zi, dar Hobart este una dintre ele. Capitala Tasmania este cea mai sudica capitala din Australia, ceea ce inseamna ca vremea este incredibil de buna pe tot parcursul anului.

Leave A Reply

Your email address will not be published.