Grecia a raportat peste 6 milioane de turiști, până în prezent, în sezonul estival 2021

0 166

Pe măsură ce sezonul estival se apropie de sfârșit, ministrul grec al turismului, Haris Theocharis, a apreciat performanțele țării în timpul sezonului și a subliniat că țara a întâmpinat peste șase milioane de turiști anul acesta.

Potrivit lui Theocharis, numai în lunile iulie și august, Grecia se așteaptă să depășească două milioane de vizitatori, lucru care nu s-a mai întâmplat din 2019, înainte de pandemia COVID-19.

„De fapt, în iulie, pentru prima dată, țara noastră a depășit Franța ca destinație preferată pentru francezi. Adică francezii au călătorit mai mult în Grecia decât în ​​propria țară. Aceasta este o evoluție foarte importantă”, a spus Theocharis.

El a menționat, de asemenea, că peste 450 000 de turiști francezi au vizitat insulele grecești în această vară, ceea ce reprezintă o cifră semnificativă, având în vedere situația pandemică.

Vorbind despre turismul intern, Theocharis a subliniat, de asemenea, că a fost înregistrată o creștere pe fondul crizei economice prin care a trecut Grecia.

„Programele ”Turism pentru toți ” și ”Turism social” au ajutat la dezvoltarea turismului intern. Ne propunem să extindem aceste programe cât mai mult posibil. Le vom menține în viață în următorii ani pentru că am văzut că au avut un rezultat substanțial ” , a spus Theocaris, vorbind despre programul de turism, care va fi valabil până pe 31 decembrie.

Programul a fost anunțat în iunie, iar scopul său era de a aloca un fond de 30 de milioane de euro pentru 250 000 de greci pentru a se putea bucura de vacanțe pe insule.- Publicitate –

Potrivit Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), Grecia a vaccinat 65,8% din populația sa cu prima doză de vaccin COVID, în timp ce 63,4% din populație a fost complet imunizată împotriva virusului.

În ceea ce privește problema vaccinării, Thocharis a spus că cei care nu vor să se vaccineze trebuie să se supună la alte cerințe, cum ar fi testarea frecventă, purtarea măștilor și respectarea altor măsuri de igienă.

„Vaccinarea este singura cale spre libertate nu pentru ceilalți, ci pentru noi înșine și pentru familie, pentru oamenii pe care îi iubim. Trebuie să-i protejăm ”, a spus Theocaris.

Recent, Financial Times a raportat că Grecia a fost campioana recuperării în turism, deoarece țara a primit cei mai mulți turiști din Europa, cu aproximativ 25% mai mult decât Spania.

În același timp, potrivit Autorității Aviaționale din Grecia, traficul aerian în prima jumătate a acestui an a crescut cu 146,8% față de 2020. Cu toate acestea, comparativ cu nivelurile pre-pandemice, scăderea a fost de 63,5%.

Leave A Reply

Your email address will not be published.