blank

Povestea zilei: de la pilot la poet

0 862

În anii ce au trecut, Linda Pauwels a făcut progrese mari în carieră. După ce a început să lucreze ca inginer de zbor pe avioanele Boeing 727, care erau atunci utilizate în mod regulat, la American Airlines, a devenit co-pilot și apoi pilot al mai multor avioane, inclusiv Boeing 757, Boeing 767, Airbus A300, A320, MD88, Boeing Avioanele 777 și Boeing 787.

De-a lungul carierei sale, Cptn. Linda Pauwels a zburat mii de ore și s-a confruntat cu multe situații provocatoare pe parcurs. Cu toate acestea, pandemia globală COVID-19 și-a lăsat amprenta cel mai mult asupra ei.

Experiență de a fi pilot și anii de serviciu au ajutat-o să își păstreze job-ul la compania aeriană, dar mii de alți aviatori nu au fost atât de norocoși în timpul pandemiei. Conștientă de cât de grav a afectat pandemia sectorul aviației și angajații din sector, Linda și-a dedicat timpul liber sprijinirii comunității piloților.

Linda a crezut întotdeauna că eforturile creative sunt o modalitate excelentă de a insufla calm, așa că a început să scrie haikus – un tip de poezie scurtă originară din Japonia. Noua afacere, spune ea, a ajutat-o ​​să facă față tensiunii emoționale cauzate de pandemie. După câteva încercări de a scrie haikusuri tradiționale japoneze, Linda a decis să-și adune munca de creație sub forma unei cărți.

Povestea-zilei-Linda-Pauwels

Când lockdown-ul a venit, Linda a decis să-și pună toate creațiile într-o carte de poezie.

„Nu am încercat să scriu poezie până acum … […] Piloții trăiesc într-o lume a structurii în care noi zburăm după reguli. Dar poezia distruge o parte din această rigiditate. Prin lansarea cărții de haiku, am vrut să fac un gest nobil pentru acei piloți care au fost afectați de pandemie.”

Am început cu o poezie pe forumul nostru pilot în 2015. Majoritatea piloților din acel forum intern de discuții erau piloți de sex masculin. La început, nu le-a plăcut poezia … dar apoi au început să contribuie cu poezii. Am început să împărtășim diverse poezii celebre, inclusiv poezii japoneze și poezii din Evul Mediu și să scriem unele chiar create de noi. ”

Ea a adunat haikusurile deja scrise și a publicat o colecție de 59 de pagini numită „Beyond Haiku: Pilots Write Poetry”. Cartea include propriile ei haikusuri și cele ale altor 40 de piloți ai American Airlines (A1G) (AAL). Cartea a fost ilustrată de un grup de copii, cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani, copii ai piloților.

„Această carte permite oamenilor aflați de cealaltă parte a ușilor cabinei să vadă că există și o altă latură pentru bărbații și femeile care zboară. Este prima carte de acest gen, în care opera este realizată de diferiți piloți și copiii lor.”

Cartea este plină de sfaturi și încurajări pentru toate femeile.

Proiectul de poezie are un alt scop. Căpitanul a decis să doneze toate încasările obținute de pe urma vânzării cărții către „Fondul de ajutorare și bursă de urgență al Asociației Pilotilor Aliați” pentru a oferi sprijin piloților și familiilor lor care și-au pierdut locurile d emuncă în această perioadă dificilă.

După succesul cărții, Linda a decis să continue să scrie și va lansa o a doua carte de haikus. Următoarea colecție, Beyond Haiku: Women Pilots Write Poetry, va fi creată exclusiv de piloți de sex feminin și ar trebui lansată mai târziu în acest an.

„Cartea este plină de sfaturi și încurajări pentru toate femeile. Aș vrea să răspândesc mesajul pentru ca toate femeile de acolo să fie curajoase și să-și dezvăluie latura creativă. Noua carte încurajează femeile care au depășit provocări extraordinare să crească împreună și să învețe din experiențele celorlalte.”

„Cred că poezia îi ajută pe piloți în aceste vremuri provocatoare. Cred că abilitatea de a se exprima, în special pentru cineva care are o profesie tehnică și extrem de stresantă, este un element de wellness care ar trebui luat în considerare. Acum, nu toată lumea o va iubi, nu toată lumea va putea să o facă, dar pentru cei înclinați, arta oferă beneficii.”

”MY COVID STORY” – un proiect marca www.aerotime.aero pe care airlinestravel.ro îl sprijină și ne bucurăm să ducem aceste povești mai departe.

Leave A Reply

Your email address will not be published.