blankblank

Uniunea Europeană dorește să redeschidă granițele pentru turiștii din terțe țări, cum ar fi Statele Unite și Marea Britanie

0 973

După ce șeful Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avertizat că UE intenționează să permită călătorilor americani complet vaccinați să viziteze Uniunea Europeană în această vară , blocul european a continuat să dezvăluie planurile sale de a deschide granițele UE pentru cetățenii vaccinați ai țărilor terțe pentru călătorii în scop turistic.

Luni, 3 mai, Comisia a prezentat o propunere către statele membre, conform căreia aceștia din urmă ar trebui să înceapă treptat redeschiderea frontierelor pentru cetățenii din țări terțe, care au fost vaccinați împotriva Coronavirusului cu unul dintre vaccinurile aprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA).

„ Comisia propune să permită intrarea în UE din motive neesențiale nu numai pentru toate persoanele care provin din țări cu o situație epidemiologică bună, ci și pentru toate persoanele care au primit ultima doză recomandată de vaccin autorizat de UE ”, a spus Comisia într-un comunicat de presă asupra propunerii.

Comisia intenționează să permită călătorilor vaccinați din țări terțe, inclusiv Statele Unite și Regatul Unit, să intre în țările UE pe baza certificatul de călătorie COVID-19 al UE, care urmează să fie lansat până la sfârșitul anului Iunie.

Cu toate acestea, până la implementarea certificatului european, statele membre ar trebui să poată accepta „ certificate din țări din afara UE pe baza legislației naționale, ținând seama de capacitatea de a verifica autenticitatea, validitatea și integritatea certificatului și dacă acesta conține toate informațiile relevante date „.

În același timp, Comisia UE a propus și statelor membre să ridice pragul numărului de noi cazuri COVID-19 utilizat pentru a decide libera circulație în scop turistic din terțe țări în UE, de la 25 la 100.

La doar câteva zile de la dezvăluirea propunerii, UE a sfătuit statele membre să permită călătorilor israelieni să intre în spațiul Schengen și în restul țărilor UE fără restricții în scopuri neesențiale, inclusiv turistic, după ce aceeași țară a înregistrat un număr scăzut de cazuri de COVID-19 în ultimele săptămâni.

Scăderea numărului de cazuri se datorează în principal campaniei intensive de vaccinare a guvernului israelian, aproape 80% din populația israeliană fiind vaccinată împotriva Coronavirusului.

Comisia UE a recomandat închiderea frontierelor externe ale UE la mijlocul lunii martie 2020 , pe fondul izbucnirii Coronavirusului în Europa. De atunci, granițele UE au fost închise majorității cetățenilor lumii.

La 30 iunie 2020, Consiliul de Miniștri al UE a publicat o listă cu 15 țări terțe, recomandând statelor membre să deschidă frontierele pentru rezidenții respectivelor state. „Lista sigură“ a fost revizuită periodic și ajustată în funcție de ultimele evoluții în context pandemic.

Leave A Reply

Your email address will not be published.