blank

United Airlines va concedia 593 de angajați nevaccinați

0 606

United Airlines, care a cerut tuturor angajaților săi din SUA să fie vaccinați începând cu luna august, va concedia 593 de angajați nevaccinați. United Airlines le-a dat un răgaz de aproximativ două luni pentru a fi imunizați împotriva Covid-19. 

Compania aeriană se pregătește acum să concedieze 593 de persoane care nu au furnizat dovada vaccinării. La începutul lunii august, firma a cerut celor 67.000 de angajați din SUA să fie vaccinați, obligație deja prevăzută în vigoare din ianuarie, când vaccinurile au fost puse la dispoziția populației.

CEO-ul Scott Kirby și oficialul pentru afaceri publice Brett Hart au spus într-un mesaj: „A fost o decizie incredibil de dificilă, dar siguranța echipei a fost întotdeauna prioritatea noastră. Pentru angajații nevaccinați, compania va iniția un proces de concediere, în conformitate cu o procedură negociată cu sindicatele”.

Mai puțin de 3% dintre angajații în cauză, sau aproape 2.000 de persoane, au cerut să fie scutiți de vaccinarea obligatorie din motive medicale sau religioase. Dintre cei care nu au cerut nimic, 99% au fost vaccinați. Potrivit agenției federale responsabile cu aplicarea legilor împotriva discriminării la locul de muncă (EEOC), angajatorii au dreptul să impună vaccinul angajaților care merg la locul lor de muncă, cu excepții din motive medicale sau religioase.

Leave A Reply

Your email address will not be published.