A fost introdusă taxa de stațiune în sudul litoralului românesc

0 499

Consiliul local Mangalia a hotărât să introducă taxa de turist pentru stațiunile Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun – Olimp. Aceasta este în valoare de 5 lei/ zi pentru fiecare turist cazat în hotelurile și pensiunile din aceste stațiuni.Noua taxă a fost implementată începând cu 1 mai 2021, într-o vreme în care turismul oricum e la pământ, iar autoritățile nu fac nimic pentru a sprijini această industrie.

Primarul Mangaliei, Cristian Radu, a menționat că această taxă este necesară pentru modernizarea, întreținerea și promovarea stațiunilor, fără a se pune presiune pe bugetul local. Eu cred că taxa asta nu e rea, dar este introdusă într-un moment nepotrivit. Un euro pe zi nu este o sumă mare, dar la un sejur de 7 zile pentru 2 persoane se adună o sumă importantă din bugetul celor ce aleg sudul litoralului.

Consider că taxa e introdusă prematur, fără a oferi beneficii reale în prezent. Drept dovadă stă declarația Florentinei, managerul de recepție al unui hotel din Olimp, care a menționat pentru mediafax că 70-80% dintre turiști au refuzat plata taxei pentru că nu primesc servicii suplimentare pentru acești bani. Din păcate, hotelul va fi nevoit să achite către administrația locală sumele aferente pentru fiecare turist cazat.

Cu banii strânși din această taxă, primăria Mangalia vrea să facă modernizări în stațiunile aflate în administrare. Lucrările ar trebui să înceapă la sfârșitul fiecărei sezon estival. Rămâne de văzut dacă acest lucru se va concretiza.

Leave A Reply

Your email address will not be published.