blank

Un DHC-8-200 SafariLink a fost avariat de antilope, la Kichwa Tembo Airstrip

0 1.488

Vineri, pe 16 august, aeronava DHC-8-200 SafariLink (5Y-SLM) a fost avariat de antilope, la Kichwa Tembo Airstrip. Incidentul aviatic nu a fost soldat cu victime.

Aeronava opera un zbor regulat pe ruta Nairobi-Wilson Airport (WIL/HKNW) – Kichwa Tembo Airstrip. În timp ceaeronava se pregătea de aterizare, animalele au început să fugă pe pistă. Avionul le-a lovit pe acestea cu roata stângă, ceea ce a dus la ruperea trenul de aterizare. Iar după touchdown, a avut de suferit și elicea motorului 1, de pe partea stângă.

Un DHC-8-200 SafariLink a fost avariat

În urma incidentului, nu au fost raportate persoane rănite, însă 2 animale sălabatice Wildebeest au fost murit în urma impactului.

safarilink-dh8b-5y-slm-maasai-mara-evacuare
safarilink-dh8b-5y-slm-maasai-mara-jamba-stanga

Wildebeest, numit și gnu, este un antilop din rasa Connochaetes. Aceasta aparține familiei Bovidae, care include antilope, bovine, capre, oi și alte rumegatoare cu coarne uniforme. Connochaetes include două specii, ambele native din Africa: gnu negru / gnu cu coada albă și gnu albastru / gnu brindled.

Safarilink / Safarilink Aviation Limited este o companie aeriană regională cu baza la Wilson Airport in Nairobi, Kenya. Are o flotă formată din 11 avioane de mici dimensiuni, majoritatea dintre ele fiind Cessna 208B Caravan.

Leave A Reply

Your email address will not be published.