blank

TOP 10 rute aeriene din lume cu cele mai mari venituri înregistrate de companiile aeriene

0 4.925

Companiile aeriene dezvoltă rețele operaționale cu acoperire locală, regională și internațională. Deschid numeroase rute în funcție de cererea din piață, dar și în funcție de oportunitățile regionale și sezoniere.

Însă toate aceste decizii operaționale sunt luate în baza unor analize financiare. Deciziile mai sunt influențate și în funcție de flota companiei sau de diferite alte interese socio-politice. Dar la bază stă banul.

OAG, o organizație din Marea Britanie care furnizează informații din lumea aviației și de travel, a făcut un top al celor mai rentabile rute aeriene din lume, bazându-se pe veniturile înregistrate de companiile aeriene.

Ruta de peste 1 miliard de dolari: Londra Heathrow – New York JFK operată de British Airways

În perioada aprilie 2018 – martie 2019, OAG a analizat veniturile companiilor aeriene în funcție de rutele operate. Astfel, British Airways deține cea mai rentabilă rută din lume. Generează 1.15 miliarde de dolari anual și este vorba de Londra Heathrow – New York JFK. De altfel, este singura rută din lume cu venituri de peste 1 miliard de dolari.

British Airways operează până la 7 zboruri zilnice pe ruta Londra Heathrow – New York JFK, iar 30% dintre locurile vândute sunt la First Class și Business Class. Astfel, această rută a ajuns să producă peste 1.15 miliarde de dolari anual, contând foarte mult prețul biletelor și clasele tarifare.

De exemplu, Virgin Atlantic zboară de până la 6 ori pe zi pe ruta Londra Heathrow – New York JFK, dar are doar 10% dintre locuri la clasele superioare. Astfel, ruta operată de Virgin Atlantic nu aduce venituri cât să faciliteze intrarea în top 10 rute rentabile.

TOP 10 rute aeriene din lume cu cele mai mari venituri

  1. British Airways: New York JFK – Londra Heathrow: 1.15 miliarde $
  2. Qantas Airways: Melbourne – Sydney, 861 de milioane $
  3. Emirates: Londra Heathrow – Dubai, 796 de milioane $
  4. Singapore Airlines: Londra Heathrow – Singapore, 736 milioane $
  5. United Airlines: San Francisco – Newark, 689 milioane $
  6. American Airlines: Los Angeles LAX – New York JFK, 662 milioane $
  7. Qatar Airways: Londra Heathrow – Doha, 639 milioane $
  8. Cathay Pacific: Hong Kong – Londra Heathrow, 605 milioane $
  9. Singapore Airlines: Sydney – Singapore, 550milioane $
  10. Air Canada: Vancouver – Toronto Pearson, 541 milioane $

După cum se poate observa, să zbori spre Londra Heathrow este foarte rentabil. Nu știm cât de profitabil, dar rutele aduc venituri considerabile în contabilitățile companiilor aeriene. Sunt rentabile zborurile lung-curier? Pot fi foarte rentabile dacă sunt operate corespunzător.

O altă concluzie ține de companiile aeriene regăsite în acest top. După cum se poate observa, sunt transportatori aerieni de linie, full-service, cu o lungă tradiție în spate. Ceea ce ne demonstrează că operatorii low-cost nu exercită o presiune reală pe lung-curier.

Leave A Reply

Your email address will not be published.