blank

Un Boeing 767-300ER Air Canada a aterizat în siguranță la Madrid, având probleme tehnice

0 2.337

În această după-amiază, aeronava Boeing 767-300ER (C-GHOZ) Air Canada a decolat de la Madrid spre Toronto, la ora 14:57. Avionul trebuia să opereze zborul AC837, pe ruta Madrid – Toronto, iar la bord se aflau 130 de pasageri.

În ascensiune, anvelopa uneia dintre roțile aflate pe jamba stângă a trenului de aterizare a explodat. O bucată din cauciuc a fost trasă în motorul stâng, ce a dus și la avarierea acestuia. Iar martorii au văzut flăcări ieșind din motor. În aviație se numește flameout.

În urma incidentului, piloții au anunțat turnul de control de intenția de a reveni pe aeroportul din Madrid. Ținând cont de problemele avionului, motorul stâng avariat și jamba față fără o roată, piloții au fost nevoiți să țină avionul în zbor timp de 4-5 ore pentru a consuma o mare parte din carburant. Acesta lucru s-a făcut la altitudine joasă de aproximativ 2500 de metri altitudine, departe de zonele locuite.

În timp ce avionul zbura pentru a consuma carburant, un avion militar de tip F18 aparținând Forțelor Aeriene Spaniole s-a apropiat pentru inspecția vizuală și escortă.

LIVE Boeing 767-300ER Air Canada la Madrid

Momentul aterizării aeronavei Boeing 767-300ER Air Canada

Într-un final, aeronava a aterizat cu bine la Aeroportul Internațional Barajas – Madrid unde zeci de ambulanțe și mașini de pompieri erau pregătite să intervină.

Avionul Boeing 767-300ER (C-GHOZ) Air Canada are 31 de ani. A operat primul zbor pe 31 martie 1989. A zburat pentru Varig, o companie aeriană din Brazilia. A ajuns în flota Air Canada în urmă cu 15 ani.

Leave A Reply

Your email address will not be published.