Coronavirus: Recomandări privind prevenirea infectării cu coronavirus în călătorii

0 1.207

În contextul emiterii unei alerte globale de către OMS privind noul coronavirus, Ministerul Sănătății din România păstrează măsurile pentru aeroporturi și unitățile medicale sanitare, stabilite încă din 26 ianuarie 2020 de Comitetul interministerial pentru monitorizarea și managementul posibilelor infecții cu coronavirus.Există și câteva recomandări privind prevenirea infectării cu coronavirus în călătorii. Cei ce planifică să viziteze China sau altă țară afectată de pneumonii cu 2019-nCoV ar trebui să evite vizitarea „piețelor umede” sau a locurilor unde sunt manipulate animale vii sau moarte și să evite contactul cu persoane bolnave, în particular cu cele care prezintă simptome respiratorii.

Prevenirea infectarii cu coronavirus

Călătorii care planifică să viziteze China sau altă țară afectată de pneumonii cu 2019-nCoV ar trebui să respecte o bună igienă a mâinilor și a alimentelor și să evite contactul cu animale, excrețiile sau fecalele acestora.

În plus, din cauza activității gripale epidemice intense din China, călătorii ar trebui să fie vaccinați anti-gripal cu minimum 2 săptămâni anterior deplasării pentru a preveni o boală respiratorie severă.

Până la urmă totul se rezumă la o bună igienă și protejarea față de cei din jur. Ar fi ok să purtați o mască chirurgicală, să aveți la voi și un gel dezinfectant. Consumați băuturi îmbuteliate, legume și fructe bine spălate.

Călătorii cu simptome respiratorii acute

Călătorii cu simptome respiratorii acute, care revin din sau care au călătorit în China sau în altă țară afectată de pneumonii cu 2019-nCoV, sunt sfătuiți să se adreseze imediat cabinetului medical din aeroport și să menționeze istoricul de călătorie. Dacă simptomele survin într-un interval de maximum 14 zile de la întoarcerea în țară, sunați la 112, prezentați-vă la o secție/un spital de boli infecțioase sau la cel mai apropiat compartiment sau unitate de primiri urgențe.

Cred că toți am auzit de pneumonia virală (Coronavirus) apărută în China. Ultimul bilanț nu e îmbucurător deloc. Numărul deceselor confirmate provocate de coronavirus în China a ajuns la 304 morţi, după ce autorităţile din provincia Hubei, focarul epidemiei, au anunţat duminică 45 de noi decese.

Duminică, s-a înregistrat însă și primul deces în afara teritoriului Chinei, în Filipine, astfel că bilanțul total se ridică la 305 morți. La 30 ianuarie, coronavirusul Wuhan a fost declarat o urgență globală pentru sănătate de către OMS.

Tot mai multe companii aeriene au anunțat anularea zborurilor din / spre China. Inclusiv companiile din China au anulat mii de zboruri interne și internaționale. Guvernele mai multor țări au organizat zboruri speciale de repatriere a unor cetățeni din regiunea Whan.

Leave A Reply

Your email address will not be published.