Un Boeing 747-400F a pierdut bucăți dintr-un motor, lângă Maastricht, doi răniți ușor

0 1.539

Un Boeing 747-400F (cargo) al companiei Longtail Aviation din Bermuda a avut probleme cu unul dintre motoare imediat după decolarea de la Aeroportul Maastricht Aachen. Boeing 747 a plecat în jurul orei 16.10 de la aeroportul din Maastricht cu destinația New York. 

Unul dintre cele patru motoare ale Boeing 747 a luat foc la scurt timp după decolare și a pierdut bucăți ale palelor turbinei, a spus un purtător de cuvânt al aeroportului. Aeronava a zburat cu trei motoare și a aterizat la aeroportul belgian Liège.

Bucățile din motor au căzut într-o zonă locuită, în vecinătatea Meerssen. Două persoane au fost rănite. O femeie în vârstă a avut nevoie de îngrijiri medicale și a fost transportată la spital cu o rană la cap. Un copil s-a ars după ce a ridicat unul dintre resturi.

Mașinile și locuințele au fost, de asemenea, avariate. În acest moment, nu se știe amploarea daunelor. Poliția îi avertizează pe oameni să nu atingă resturile avionului, ci să cheme autoritățile.

Autoritățile din Olanda au început o investigație asupra accidentului aviatic.

Avionul implicat în acest accident este model Boeing 747-400, indicativ VQ-BWT. Are aproximativ 30 de ani și zboară în flota Longtail Aviation din 20 noiembrie 2020.

Din păcate, data de 20 februarie nu a fost prea bună pentru aviație. Un accident similar a avut loc în Statele Unite. Motorul unui Boeing 777-200 United a suferit daune majore imediat după decolare

Leave A Reply

Your email address will not be published.