Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Un Boeing 737-800 aparținând Ethiopian Airlines a aterizat pe aeroportul greșit în Zambia.

0 1.164

Potrivit Aviation Herald, un avion Boeing 737-800 aparținând Ethiopian Airlines, înmatriculat ET-AYL, care efectua un zbor de marfă (ET3891) din Addis Abeba (Etiopia) spre Ndola (Zambia), ar fi trebuit să aterizeze pe actualul aeroport internațional Simon Mwansa Kapwepwe din Ndola. Totuși, aeronava a aterizat pe noul aeroport internațional Copperbelt din Ndola, situat la aproximativ 16.5 km vest-nord-vest de aeroportul actual și… care este încă în construcție.

Avionul a aterizat, dar muncitorii care efectuau construcțiile pe noul aeroport au semnalat echipajului că nu erau așteptați în acel aeroport. Deci, nefiind întâmpinați, piloții și-au continuat drumul, spre aeroportul corect. Au intrat din nou pe pistă pe următoarea cale de rulare și au decolat pentru a încerca să găsească aeroportul potrivit.

Doar două ore mai târziu, zborul ET871, un alt Boeing 737-800 aparținând Ethiopian Airlinesa, înmatriculat ET-AQP, a încercat să aterizeze la același aeroport înainte de a realiza greșala. Aceștia au întrerupt aterizarea și s-au îndreptat spre aeroportul corect.

Leave A Reply

Your email address will not be published.