Kenya Airways va suspenda toate zborurile spre Marea Britanie, începând cu 9 aprilie.

0 210

Kenya Airways va suspenda toate zborurile spre Marea Britanie, începând cu 9 aprilie. Decizia a venit după ce Marea Britanie a adăugat Kenya pe „lista roșie” a țărilor cu risc ridicat epidemiologic, interzicând majorității călătorilor. De asemenea, cei care sosesc din Kenya, trebuiau să stea în carantină strictă pentru o perioadă de 10 zile. Compania aeriană intenționează să efectueze servicii suplimentare pentru următoarele zile.

Cu toate acestea, decizia de a interzice zborurile a venit după ce guvernul kenyan a intervenit. Kenya a ripostat la interdicția de călătorie din Marea Britanie, tăind toate zborurile și adăugând noi restricții pentru călătorii din Marea Britanie.

Reducerea zborurilor va avea un impact asupra pasagerilor în viitor. Conform interdicției de călătorie din Regatul Unit, numai cetățenii britanici și irlandezi, împreună cu cei cu drepturi de ședere, vor avea voie să călătorească în Regatul Unit după ora 04:00, pe 9 aprilie.

Guvernul kenyan a criticat decizia Regatului Unit de a adăuga țara pe lista sa roșie.

Cei care îndeplinesc acest criteriu vor trebui să rămână într-un hotel de carantină aprobat de guvern timp de 10 zile și să efectueze două teste care să aibă rezultate negative pentru a putea ieși din carantină. Nerespectarea carantinei sau încălcările ar putea duce chiar la închisoare pentru călători. În pregătirea interdicției de călătorie, Kenya Airways adaugă alte două servicii spre Marea Britanie, pe 7 și 8 aprilie. Cu toate acestea, este foarte probabil ca cererea să depășească oferta.

Guvernul kenyan a criticat Regatul Unit pentru impunerea interdicției de călătorie și l-a acuzat de lipsa de comunicare. Cu toate acestea, decizia de a reduce zborurile va face călătoria mai incomodă pentru cetățenii kenyeni și pentru puținii călătoricare pot intra în Marea Britanie. Mai mult, reducerea zborurilor va fi o lovitură uriașă pentru Kenya Airways, care a raportat recent o pierdere masivă.

Prețurile biletelor între Kenya și Marea Britanie au crescut în anticiparea interdicției.

Prețurile zborurilor directe către Marea Britanie au crescut deja după anunțarea interdicției. Un bilet dus-întors de la Nairobi la Londra Heathrow costa 4.300 USD și era disponibil doar la clasa business. Prețurile biletelor pentru zborurile cu escală au fost ceva mai ieftine.

Kenya Airways se luptă deja cu mai multe probleme. Transportatorul a raportat recent o pierdere de 330 de milioane de dolari pentru 2020, cea mai gravă pierdere înregistrată în istoria companiei aeriene. Aceasta este, de asemenea, blocată într-o dispută cu piloții cu privire la reducerile salariale.

Leave A Reply

Your email address will not be published.