Un avion italian a fost atacat în momentul decolării de la aeroportul din Kabul

0 736

Un avion de transport militar italian a fost atacat în momentul decolării de la Aeroportul Internațional Hamid Karzai (KBL) din Kabul, a declarat pentru Reuters o sursă din Ministerul Apărării din Italia. Avionul nu a fost avariat în incident.

Aeronava C-130KJ aparținând Forțelor Aeriene Italiene transporta 100 de civili afgani din Kabul când a fost atacat. Piloții au procedat la efectuarea manevrelor evazive. Cu toate acestea, potrivit unor surse citate de presa italiană, împușcăturile nu au fost îndreptate către aeronavă, căci erau împușcăturile soldaților afgani pentru a dispersa mulțimea de la aeroport.

În ultimele zile, forțele occidentale prezente la aeroport s-au temut de un atac al filialei afgan-pakistaneze a statului islamic împotriva civililor și soldaților care evacuează. De ce le-a fost frică nu au scăpat, întrucât, pe 26 august, au avut loc două atentate cu bombă în apropierea aeroportului din Kabul. Au fost înregistrate peste 100 de decesuri. Țările europene se grăbesc să-și încheie operațiunile de evacuare înainte de plecarea armatei Statelor Unite la 31 august 2021.

la Kabul, au sosit mii de oameni, dar cifrele cresc de la o oră la alta. Oamenii sunt disperați în încercarea lor de a părăsi țara înainte de a începe interdicția impusă de talibani. Instituțiile oficiale și companiile aeriene din lume s-au unit pentru a încerca să ajute cât mai multe persoane să fugă din țara cucerită de insurgenți.

Leave A Reply

Your email address will not be published.