blankblank

Creditorii doresc lichidarea companiei aeriene Air Seychelle

0 455

Deținătorii a aproximativ 70 de milioane de dolari în obligațiuni cu probleme emise în numele Air Seychelles au depus o petiție pentru lichidarea companiei aeriene africane din cauza datoriilor neplătite.

Măsura este cel mai recent efort al creditorilor de a recupera peste 1.2 miliarde de dolari datorați de Etihad Airways și de companiile aeriene pe care le deținea parțial atunci, cum ar fi Air Seychelles. La acea vreme, Etihad deținea 40% din Air Seychelles și se afla într-un consorțiu alături de compania aeriană Gulf și alți transportatori care împrumutau banii prin intermediul EA Partners.

Air Seychelles a refuzat să comenteze.

Comitetul deținătorilor de acțiuni (în numele deținătorilor de obligațiuni EA Partners) a depus o petiție din data de 19 august 2021 pentru lichidarea Air Seychelles”. Petiția a fost trimisă și către compania aeriană.

Când pandemia de COVID-19 a lovit anul trecut, Air Seychelles a încercat să își plătească datoria de 71.5 milioane de dolari către EA Partners și a început restructurarea în companie. În același timp, a început și discuțiile cu un comitet creditor în luna iulie. Totuși, Air Seychelles nu a plătit mai mult de 20 de milioane de dolari din totalul datoriei. Creditorii au declarat că sunt încă deschiși să colaboreze cu guvernul și cu acționarii unici ai companiei aeriene pentru a ajunge la o soluție.

Leave A Reply

Your email address will not be published.