blankblank

Un avion Airbus A320 Ural Airlines a aterizat pe un câmp din Rusia

0 269

Un Airbus A320 al companiei Ural Airlines a aterizat pe un câmp de grâu în apropiere de Novosibirsk, un oraș din sudul Siberiei, Rusia.

Aeronava opera zborul intern Ural Airlines U61383, de la Aeroportul Internațional Soci (AER) la Aeroportul Omsk Tsentralny (OMS). În timpul manevrelor de aliniere cu pista de la Aeroportul Omsk Tsentralny (OMS), aeronava s-a îndepărtat de aeroport la o altitudine de 2.150 de picioare (665,3 metri), continuându-și călătoria către Novosibirsk, survolând Omsk.

După ce a survolat Omsk, Rusia, Airbus A320 Ural Airlines, înregistrat ca RA-73805, a urcat la o altitudine de 18.000 ft (5.500 m). Echipajul a activat codul transponderului pentru urgență cu 17 minute înainte de a ateriza pe terenul agricol, potrivit datelor flightradar24.com.

Potrivit agenției de știri ruse TASS, Airbus A320 a întâmpinat probleme hidraulice, iar echipajul de zbor s-a temut că frânele se vor defecta la aterizare, motiv pentru care au decis să aterizeze aeronava pe un câmp.

La bordul aeronavei se aflau 159 de pasageri și șase membri ai echipajului, aceștia fiind evacuați cu ajutprul toboganelor, fără a suferi accidentări majore. TASS a remarcat că unii călători au avut nevoie de îngrijiri medicale pentru răni ușoare.

În august 2019, un alt Airbus A321 de la Ural Airlines, înregistrat atunci ca VQ-BQZ, a aterizat pe un câmp în timp ce opera un zbor intern de la Aeroportul Internațional Zhukovsky Moscova (ZIA) la Aeroportul Internațional Simferopol (SIP), în Crimeea ocupată de Rusia.

Leave A Reply

Your email address will not be published.