Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Airbus A321 URAL Airlines, aterizat în lanul de porumb / Cedare de motoare după ciocnirea cu un stol de păsări

0 14.963

Astăzi, 15 august 2019, aeronava Airbus A321-200 URAL Airlines (VQ-BOZ) a aterizat în regim de urgență într-un lan de porumb. Avionul a decolat de la Moscova, având ca destinație Aeroportul Simferopol. Opera zborul U6-178 și avea la bord 233 de persoane (226 de pasageri și 7 membri ai echipajului).

Imediat după decolarea de la Aeroportul Internațional Zhukovsky – Moscova, aeronava s-a intersectat cu un stol de păsări, unele dintre acestea lovind ambele motoare. În urma incidentului bird strike, ambele motoare ale avionului au cedat. Piloții au fost nevoiți să le oprească și să efectueze o aterizare în regim de urgență.

Airbus A321 URAL Airlines, aterizat în lanul de porumb

Avionul a fost adus la sol într-un lan de porumb, care se află la aproximativ 4 km de aeroport. Menționăm că aeronava avea trenul de aterizare retras. În urma aterizării forțate, avionul a suferit daune importante asupra aripilor și fuselajului.

Toți cei aflați la bord au fost evacuați pe toboganele de urgență. În urma incidentului, au fost raportați 23 de răniți, dintre care 10 persoane (printre care și 3 copii) au fost transportate la spital.

Echipajele de intervenție au răcit motoarele, au inspectat cabina avionului și au preluat răniții. 8 autobuze au transportat pasagerii înapoi la Aeroportul Internațional Zhukovsky.

Leave A Reply

Your email address will not be published.