blank

Un avion Airbus A320 Air India a zburat cu trenul de aterizare scos

Pe 22 iulie 2017, o aeronavă Airbus A320 Air India, de pe zborul 676, a aterizat la Nagpur în regim de urgență pentru că nu mai avea combustibil să ajungă la Mumbai.

0 2.718

Cazul de pe 22 iulie, în care a fost implicat un avion Air India, este suspect, dar real. Aeronava de pe zborul 676 Air India a zburat cu ”frâna” trasă. Piloții au uitat să escamoteze trenul de aterizare după decolarea de la Kolkata.

La bordul aeronavei Airbus A320 (VT-EXE), care a operat zborul 676, de pe ruta Kolkata – Mumbai, se aflau 99 de pasageri. Nu au existat victime. Mai jos aveți firul evenimentelor.

Avionul a zburat cu trenul de aterizare scos

Imediat după decolarea de la Kolkata, piloții au observat că ceva se întâmplă cu aeronava, dar nu și-au dat seama unde este problema. Nu reușeau să o ducă pe culoarul normal de zbor. Conform informațiilor flightradar24, altitudine maximă atinsă pe segmentul Kolkata – Nagpur a fost de 24000ft (puțin peste 7000 de metri), iar viteza maximă de zbor a fost puțin peste 300kts (aproximativ 550 kilometri/h).

incident-aviatic-676-air-india

Ajunși în apropiere de Nagpur, piloții au decis să facă o aterizare de urgență pentru că nu mai aveau kerosen suficient pentru a ajunge la Mumbai. În procesul de aterizare, cei 2 piloți au conștientizat că au zburat cu trenul de aterizare scos, ceea ce explică viteza scăzută și consumul mare de carburant.

Autoritățile au început o anchetă pentru a stabili cauza care a dus la această neatenție din partea celor 2 piloți. Totodată, aceștia sunt ușor derutați de ce nimeni nu a raportat vibrațiile și huruitul produs de trenul de aterizare scos.

incident-aviatic-676-air-india-1

Legat de aeronavă și pasageri, aceștia și-au continuat zborul până la destinația finală după scurta escală tehnică de la Nagpur. Urmărind zborul între Nagpur și Mumbai, aeronava a urcat până la altitudinea de 36000ft (o altitudine normală) și a reușit să atingă un maxim de viteză de peste 490 kts (aproximativ 900 de kilometri/h). Altfel a stat treaba! 🙂

Pentru cei interesați de aeronavă. Aceasta este de tip A320-200, indicativ VT-EXE. Are 1.8 ani și este configurată într-o clasă cu 180 de locuri. A fost livrată către Air India în octombrie 2015.

Leave A Reply

Your email address will not be published.