Record de audienţă la BIAS 2017: peste 160 000 de spectatori!

Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition, cel mai mare show aerian din România a reușit sa atragă, sâmbată, 22 iulie, pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa – Aurel Vlaicu, peste 160.000 de spectatori!

0 461

BIAS 2017 a fost organizat de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, Aeroclubul României, Forțele Aeriene Române, ROMAERO, ROMATSA şi Clubul Sportiv AIBO.

Cea de-a 9 ediţie, a celui mai mare spectacol aviatic din România, a înregistrat în acest an un nou record de audienţă pe Aeroportul Băneasa. Chiar și pe caniculă, estimările au aratăt că pe platforma aeroportului au fost prezenți simultan, în intervalul orar 18.00-21.00, peste 80.000 de spectatori veniți la spectacolul aerian.

Record de audienţă la BIAS 2017

”Am reușit să organizăm cu succes cel mai mare eveniment aviatic din România și pentru aceasta mulțumesc tuturor angajaților CNAB implicați în acest proiect, partenerilor noștri și celorlalți organizatori din cadrul Ministerului Transporturilor, Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Economiei.

Mulțumesc totodată spectatorilor, instituțiilor statului – Poliția Transporturi, Poliția de Frontieră, Vama, SRI, ISU – mass media și pasionaților de aviație care ne-au fost aproape și ne-au susținut permanent în demersul organizării acestui proiect, BIAS 2017”, a declarat Bogdan-Stelian Mîndrescu, directorul general al Companiei Naționale Aeroporturi București.

La BIAS 2017, așii aviației civile și militare din România, dar și din Turcia, Polonia, Ungaria, Marea Britanie, Germania, SUA, Grecia, Austria și Lituania au încântat publicul de pe Aeroportul Băneasa cu acrobații aeriene uluitoare și demonstrații de elită, dar și cu aeronave expuse la sol.

BIAS 2017 a reunit 100 de aeronave civile şi militare în evoluţii aeriene şi expuse publicului, dar şi peste 200 de piloţi şi paraşutişti de elită.

Chiar și pentru piloții străini veniti sâmbătă, BIAS 2017 a fost unul dintre cele mai bine organizate spectacole aviatice la care au evoluat, evenimentul respectând totodată standardele cele mai stricte din domeniu.

”Am participat la multe mitinguri aviatice, dar acesta este de departe cel mai bine organizat dintre toate. Îi felicit pe organizatori!”, a declarat Andy Fuchs, de la Forțele Aeriene germane, la festivitatea de decernare a trofeelor pentru participanți.

”Ne-am simțit extraordinar la BIAS, totul a fost la cel mai înalt nivel și sperăm să revenim și la edițiile viitoare” a adăugat Rafal Pinkovski, reprezentantul Forțelor Aeriene poloneze.

Personal, pot spune ca BIAS 2017 a fost organizat bine. Expoziția a cuprins avioane militare și civile, plus tot felul de activități conexe cu aviația. Au existat zone acoperite pentru VIP, spotteri, presă, dar și pentru publicul general.

Se cam stătea la coadă pentru băuturi și mâncare, dar așa este mereu la aglomerație. Poate pe viitor se va găsi o soluție mai eficientă în a gestiona comenzile și încasările. Asta nu ține de organizatori, ci de cei ce asigură partea de alimentație.

Programul showului aviatic a fost interesant. A cuprins multe aeronave militare, au fost evoluții spectaculoase ziua și în crepuscul, dar parcă i-a lipsit acea formație mare de acrobație în jurul căreia să fie omogenizat evenimentul. F-16 Romanian Air Force a fost vedeta show-ului, dar nu a fost suficient!

În rest, tot respectul pentru cei implicați în organizare, pentru piloții aflații aflați în cockpiturile aeronavelor, pentru tehnicieni, pentru toți cei ce au contribuit la buna desfășurare a showului BIAS 2017. Știu că se fac eforturi mari pentru organizarea evenimentului.

Să ne vedem cu același entuziasm în 2018, la a 10-a ediție!

Leave A Reply

Your email address will not be published.