Anny Divya, cea mai tânără femeie comandant de aeronavă Boeing 777
La doar 30 de ani, Anny Divya se poate mândri pentru că este cea mai tânără femeie comandant de aeronavă Boeing 777 din lume. Citiți povestea de mai jos, care poate fi și o lecție de viață petru noi toți!
Povestea tinerei Anny Divya, comandant de aeronavă Boeing 777, este impresionantă și poate fi o lecție de viață pentru noi toți. Este dovada zicalei ”ai grijă ce-ți dorești pentru că se poate îndeplini”. În același timp, este dovada că dorința foarte mare pentru a reuși într-un domeniu te poate purta pe cărările succesului.
Anny Divya – tânără femeie comandant de aeronavă Boeing 777
Anny Divya s-a născut într-o familie modestă, în vecinătatea unei baze militare aeriene din Pathankot. Mama ei i-a insuflat încă din frageda pruncie pasiunea de a fi pilot. La început, familia și cei apropiați au râs de visul tinerei. Costul foarte mare al școlii de pilotaj o descuraja, dar mama și sora ei au sprijinit-o să-și urmeze visul. Nici tatăl nu era prea încântat de alegerea tinerei, dar până la urmă a făcut toate eforturile pentru a o sprijini în alegerea făcută.
Anny a făcut școala de aviație Indira Gandhi Rashtriya Uran Akademi (IGRUA)
În 2003, Indira Gandhi Rashtriya Uran Akademi (IGRUA), școala de aviație din Uttar Pradesh, anunța că-și deschide porțile pentru cei ce doresc să devină piloți. Pentru prima dată, se căutau studenți fără ore de zbor. Anny Divya a aflat și a plecat la Delhi pentru examenele de admitere. A călătorit 2 zile cu trenul, mai mult în picioare, alături de mama ei.
A fost un examen dur, cu foarte mulți candidați pentru cele 30 de locuri scoase la concurs, dar Anny a fost selectată. A urmat o perioadă grea pentru familie, timp în care tot mai multe persoane încercau să-i descurajeze. Dar nu au dat înapoi. S-au împrumutat de bani de la cei apropiați și de la o bancă și Anny a reușit să finalizeze școala de aviație. Ce nu fac părinții pentru pruncii lor?!?!
Provenind dintr-un mediu rural, fără prea multe oportunități și fără posibilitatea de a învăța limba engleză la școală, Anny a trecut print-un șoc cultural. Încă din prima zi la școala de aviație, tânăra a fost ținta celor din Delhi și Mumbai. Dar nu a abandonat. A muncit foarte mult și ajunsese să se descurce mult mai bine față de ceilalți colegi, care proveneau din familii înstărite și cu istorie în aviație.
Munca și perseverența tinerei a atras mulți invidioși, dar și o bursă de studiu spre sfârșitul perioadei de antrenament. Încet, Anny a câștigat încrederea celor din jur și a început să-și perfecționeze limba engleză.
În 2006, Anny Divya a ajuns copilot la Air India
La 19 ani, Anny Divya a terminat școala de aviație, iar în 2006 a ajuns la Air India, pe merit. A fost trimisă la școlarizare în Spania, pentru prima dată în străinătate, unde s-a pregătit pentru a pilota aeronave de tipul Boeing 737.
La 21 de ani, a urcat pe aeronave de tipul Boeing 777, după o altă etapă de școlarizare la Londra. Aeronavele Triple Seven sunt de tipul widebody și zboară pe curse lungi și foarte lungi. Asemenea avioane pot transporta până la 370 de pasageri.
La 30 de ani, Anny Divya este comandant de aeronavă Boeing 777
Anul acesta, la 30 de ani, Anny Divya a ajuns cea mai tânără femeie comandant de aeronavă Boeing 777 din lume. Zboară regulat spre New York, Chicago și San Francisco. Un comandant al companiei Air India, care a fost unul dintre instructorii ei, spune că Anny este foarte pricepută și harnică, dar și dispusă să pună în aplicare cele învățate.
Din punct de vedere financiar, soarta familiei s-a schimbat. A achitat împrumutul făcut de părinți și a achitat datoriile. A finanțat studiile fratelui mai mic în Australia și a ajutat-o pe sora mai mare să se mute în Statele Unite.
A cumpărat o casă frumoasă pentru părinții săi în Vijaywada și a investit într-o casă din Hyderabad. Ea spune că mulți dintre colegii ei și-au cheltuit banii pentru a cumpăra mai multe proprietăți, dar simte că banii ei sunt mai bine investiți în educația fratelui ei.
Anny Divya este un exemplu de urmat. Performanțele ei sunt remarcabile, dar poate părea și mai impresionantă atunci când luați în considerare următoarea statistică: dintre cei 140.000 de piloți de linie din întreaga lume, puțin peste 6.500 dintre aceștia sunt femei – o medie de puțin peste 5% pe plan mondial – și doar 450 dintre acestea sunt căpitani.
Sperăm ca această poveste să inspire mai multe femei să urmeze o carieră în aviație, la manșa aeronavelor comerciale, și să experimenteze bucuria de a zbura.