Spania elimină regiuni din Italia de pe lista zonelor cu risc ridicat, adăugând regiuni din Portugalia, România și Slovenia

0 796

După ce săptămâna trecută a plasat întreg teritoriul Italiei pe lista zonelor cu risc ridicat, Spania a eliminat – din nou – mai multe regiuni italiene din această listă.

Actualizând lista zonelor cu risc ridicat, Ministerul Spaniol al Sănătății, Consumului și Asistenței Sociale a inclus următoarele regiuni din Italia: Basilicata, Calabria, Marche, Sardinia, Sicilia, Toscana, Abruzzo, Campania, Emilia-Romagna, Friuli-Veneția Giulia, Lazio, Liguria, Lombardi, Molise, Piemonte, Provincia Autonomă Bolzano, Provincia Autonomă Trento, Puglia, Umbria și Veneto.

Călătorii din regiunile italiene care nu se mai află pe lista roșie au parte de restricții relaxate și nu vor mai trebui să prezinte, la intrarea pe teritoriul spaniol, niciun certificate de vaccinare, testare sau de trecere prin boală. Cu toate acestea, călătorii din regiunile care rămân pe lista cu risc ridicat sunt încă obligați să prezinte unul dintre cele trei tipuri de certificate pentru a putea intra în Spania.

Lista a intrat în vigoare pe 13 septembrie 2021 și va fi valabilă până pe 19 septembrie 2021, inclusiv.

În același timp, cerința dovezii vaccinării, recuperării de pe urma infectării cu COVID-19 sau prezentarea unui rezultat negativ al unui test se aplică și în următoarele regiuni sau țări din Europa:

  • Ungaria (Budapesta)
  • Portugalia (regiunea continentală și autonomă Madeira)
  • Slovacia (Bratislavský kraj și Východné Slovensko)
  • țări: Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda (Helsinki-Uusimaa, Etelä-Suomi, Länsi-Suomi și Pohjois-ja Itä- Suomi), Franța, Germania, Grecia, Islanda, Irlanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, România (București-Ilfov, Nord-Est, Nord-Vest, Sud-Est, Sud-Muntenia, SudVest Oltenia și Vest), Slovenia și Suedia.

Conform listei țărilor terțe sigure, lista s-a restrâns din nou și doar următoarele țări rămân acum parte din ea: Australia, Bosnia si Hertegovina, Canada, China, SAR din Hong Kong, Iordania, SAR Macau, Noua Zeelandă, Qatar, Republica Moldova, Arabia Saudită, Singapore, Coreea de Sud, Taiwan, Ucraina și Uruguay.

Spania se numără printre țările UE care au înregistrat o creștere a numărului de cazuri COVID-19 pe tot parcursul verii, în ciuda ratelor de vaccinare. Țara a vaccinat până acum 89.2% din populația sa cu prima doză de vaccin COVID-19, în timp ce 80.8% sunt deja complet vaccinați.

Leave A Reply

Your email address will not be published.