UE va introduce Digital Green Pass, pașaportul care va ajuta europenii să călătorească.

0 3.896

În cadrul Videoconferinței membrilor Consiliului European care a avut loc între 25 și 26 februarie 2021, s-a discutat despre  lansarea unui pașaport de vaccinare anti coronavirus care ar putea face posibilă călătoria în Uniunea Europeană (UE).În cadrul confeinței de presă ce a urmat întalniri virtuale a liderilor UE, cancelarul german – Angela Merkel – a explicat că toate țările sunt de acord cu un sistem care să permită accesul diferitelor pașapoarte de vaccinare care au fost elaborate de cele 27 de state membre.

Pe 1 martie, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că Europa va introduce o propunere legislativă pentru lansarea unui Digital Green Pass.

Scopul este de a găsi o metodă utilă care să conțină toate actele necesare unei persoane ca aceasta să poată călătorii în siguranță (dovada vaccinării, rezultatele testelor pentru cei care încă nu au putut primi un vaccin și câteva informații suplimentare despre COVID-19, dar și înformații despre situația din țările de destinație).

„Digital Green Pass ar trebui să faciliteze viața europenilor. Scopul este de a le permite treptat cetățenilor europeni să se deplaseze în siguranță în Uniunea Europeană sau în străinătate – pentru muncă sau turism”, a adăugat von der Leyen.

Leave A Reply

Your email address will not be published.