Statele Unite încearcă crearea unui sistem pentru călătorii internaționale, care să urmărească contactele călătorilor

0 204

Coordonatorul Departamentul pentru Coronavirus de la Casa Albă, Jeff Zients, a dezvăluit că Statele Unite lucrează la crearea unui sistem pentru călătorii internaționale, care să urmărească contactele călătorilor. Practic, prin crearea unui astfel de sistem, autoritățile din SUA vor avea acces la datele personale ale călătorilor în cazul în care sunt expuși la COVID-19 în timpul călătoriei lor.


Potrivit Reuters, Zients a declarat Comitetului Consultativ pentru Turism din SUA că administrația Biden nu intenționează să ușureze restricțiile de călătorie. Cu toate acestea, urmărirea contactelor va fi utilă atunci când restricțiile vor fi ridicate în viitor și când oamenilor din întreaga lume li se va permite să intre în SUA.

Nu s-a dat nicio declarație oficială cu privire la momentul în care călătorii internaționali vor putea intra în SUA. Cu toate acestea, s-a sugerat că călătorilor din UE li se poate interzice intrarea în SUA până la alegerile intermediare din 2022.

Decizia SUA de a păstra în continuare restricții pentru călătorii care au fost complet vaccinați împotriva virusului este văzută ca o abordare învechită.

Statele Unite își păstrează frontierele închise pentru călătorii internaționali de peste 17 luni, în încercarea de a proteja sănătatea publică și răspândirea COVID-19 și a tulpinilor sale. Departamentul de Stat al SUA a introdus patru proclamații în 2020, care au interzis intrarea – pe o perioadă nedeterminată – pentru toate persoanele care călătoresc din țările din spațiul Schengen, Irlanda, Regatul Unit, Brazilia și Africa de Sud.

Ambasadorul Irlandei în SUA, Daniel Mulhall, și Ambasadorul Uniunii Europene în SUA, Stavros Lambrinidis, au spus că se așteaptă ca SUA să ușureze restricțiile și să permită familiilor să se reunească. SUA se confruntă cu multe critici pentru faptul că nu permit accesul călătorilor vaccinați, considerând că SUA au rate de infecție semnificativ mai ridicate și rate de vaccinare mai mici comparativ cu majoritatea țărilor din UE.

SUA se confruntă cu o pierdere de aproximativ 198 de milioane dolari pe zi din cauza restricțiilor actuale. Spre deosebire de nivelul anului 2019, în acest moment, SUA a interzis intrarea pentru mai mult de jumătate din primele 20 de piețe (cele mai semnificative) în ceea ce privește cheltuielile de călătorie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.