UE intenționează să schimbe regulile de călătorie pe fondul pandemiei cu noul coronavirus

0 1.810

Trei diplomați ai Uniunii Europene au anunțat că se ia în calcul schimbarea regulilor de călătorie în interiorul granițelor UE, dar și din / spte țări terțe. Se dorește ușurarea procesului de călătorie pe fondul pandemiei în curs. Se va pune accentul mai mult pe riscul individual de sănătate al călătorului, decât pe situația epidemiologică din țara de plecare.

Conform actualizării regulilor, pasagerii care dețin un certificat de vaccinare COVID-19 valabil nu ar fi supuși unor teste suplimentare sau cerințe de autoizolare. Cu toate acestea, țările ar putea introduce în continuare măsuri suplimentare pentru călătorii din teritorii incluse în categoria roșu închis, care constă din țările profund afectate de Coronavirus, pe baza datelor Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC).

Culorile hărții ECDC dezvăluie situația de risc pentru sănătate în ceea ce privește COVID-19, ținând cont de ratele de infectare și testare din alte țări. După modificările propuse, harta ar urma să țină cont și de rata de vaccinare din alte țări.

Noul plan vine în urma unei propuneri a Comisiei Europene făcută în noiembrie 2021, aceea de a adopta o „abordare bazată pe individ” pentru a călători în țările UE, ceea ce înseamnă că persoanele care dețin un certificat de vaccinare COVID-19 „nu ar trebui, în principiu, să fie supuse unor restricții suplimentare de călătorie, indiferent de țara de proveniență din Uniunea Europeană.”

De la începutul pandemiei, autoritățile din țările europene au luat măsuri preventive pentru a stopa răspândirea Coronavirusului și a noilor sale tulpini care afectează în special călătorii din țări considerate extrem de afectate de Coronavirus. Cu toate acestea, Omicron s-a răspândit rapid și a ajuns tulpină dominantă peste tot în lume.

În acest context, OMS solicită schimbarea strategiei și eliminarea interdicțiilor de călătorie pentru că nu au dat roade, în schimb au generat mai mult stres în rândul populației și au avut efecte economice puternice asupra mai multor industrii.

Leave A Reply

Your email address will not be published.