Organizația Mondială a Sănătății solicită ridicarea interdicțiilor de călătorie

2 4.907

Interdicțiile de călătorie ar trebui să fie ridicate sau atenuate, a menționat Organizația Mondială a Sănătății. S-a deminstrat, chiar și în cazul tulpinei Omicron, că aceste restricții impuse nu au fost eficiente. Ba mai mult, au generat un stres suplimentar economic și social, conform dw.com.

OMS spune că restricțiile de călătorie nu oferă valoare adăugată în raport cu pandemia. Nu limitează și nu izolează răspândirea noului coronavirus. Organizația de sănătate a ONU și-a actualizat reglementările internaționale de sănătate în timpul unei întâlniri de urgență ce a avut loc prin videoconferință, de la Geneva.

Eșecul restricțiilor de călătorie introduse după detectarea și raportarea variantei Omicron pentru a limita răspândirea internațională a Omicron demonstrează ineficacitatea unor astfel de măsuri. 

„Măsurile de călătorie – de exemplu mascarea, testarea, izolarea/carantina și vaccinarea – ar trebui să se bazeze pe evaluări ale riscurilor și să evite să pună povara financiară asupra călătorilor internaționali.”

OMS a mai spus că cerința de a furniza dovada vaccinării împotriva Covid-19 pentru călătoriile internaționale ar putea să nu fie necesară ca „singura cale sau condiție” care permite călătoriile internaționale.

Într-un final cineva o spune cu subiect și predicat că toate aceste măsuri și restricții ce vizează călătoriile internaționale nu fac altceva decât să distrugă economia, să degradeze starea socială și să pună o povară financiară mult mai mare pe cetățean. Nu mai vorbim de faptul că aviația și turismul au fost distruse aproape iremediabil în viitorul apropiat.

Leave A Reply

Your email address will not be published.