Cea mai lungă pârtie de schi din România are șase kilometri și se numește Semenic-Văliug!

0 790

Pârtia Semenic-Văliug, din judeţul Caraş-Severin, are o lungime de şase kilometri și dificultate medie. Este cea mai lungă pârtie de schi din România.

Pe 24 ianuarie, de Mica Unire, iubitorii de schi din Vestul ţării vor avea la dispoziţie una din cele mai spectaculoase pârtii din ţară: Semenic-Văliug. Traseul cel mare are şase kilometri, ceea ce înseamnă că este cea mai lungă pârtie din ţară, după cea de 4,6 kilometri de la Poiana Braşov.

Pârtiile de schi de pe Semenic pornesc de la altitudinea de 1.410 metri, iar cel mai lung traseu coboară până în satul Văliug, la Casa Baraj. După coborâre, urcarea se poate face doar cu autobuzele puse la dispoziţie de Primăria Reşiţa.

Pârtia Semenic-Văliug a fost utilizată de schiori şi în trecut, însă nu era un loc amenajat. Municipalitatea din Reşiţa, în colaborare cu Primăria Văliug şi Consiliul Judeţean Caraş-Severin, intenţionează să transforme locul într-un veritabil magnet pentru turişti, informează adevărul.ro.

Schiorii trebuie să fie atenţi la orientare şi condiţii meteo, coborârea fiind făcută pe propria răspundere întrucât nu este supravegheată de Salvamont.

Noi nu am anunţat că vom deschide pârtii de schi omologate. Facem un serviciu de transport promoţional, pentru cei care vor să vadă acest areal schiabil. Am menţionat că nu există Salvamont, iar cine doreşte să facă această prospecţiune, o face pe propria răspundere. Şi până acum s-a schiat pe această pârtie, doar că oamenii nu aveau cu ce să urce. Chiar astăzi am fost pe pârtie şi am găsit vreo 25 de persoane care făceau schi de tură. Urcă pe schi în sus, îşi schimbă tricoul transpirat şi apoi coboară. Lumea e liberă să facă ce vrea”, a declarat Popa.

Leave A Reply

Your email address will not be published.