UE a donat 380 de milioane de doze de vaccin în 2021!

0 154

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat printr-o declarație oficială că Uniunea Europeană este cel mai mare donator de vaccinuri eficiente și sigure până în prezent. Vorbind despre numărul de vaccinuri care au fost distribuite în 2021, președintele a dezvăluit că ținta de partajare a vaccinurilor pentru anul precedent a fost depășită.

UE a promis că va dona 250 de milioane de doze de vaccinuri țărilor cu venituri mici și medii. Cu toate acestea, au putut să distribuie cu 130 de milioane de doze mai mult, mai ales prin programul COVAX, crescând astfel numărul de doze donate la 380 de milioane.

„Am promis că vom împărți 250 de milioane de doze cu țările cu venituri mici și medii până la sfârșitul anului 2021. Și, de fapt, am împărțit 380 de milioane de doze, mai ales prin COVAX. Peste 255 de milioane din aceste doze au fost deja livrate țărilor beneficiare. Și vom livra mai mult!”, se arată în declarația lui von der Leyen.

În ceea ce privește anul acesta, Ursula von der Leyen a declarat că ținta va fi de 700 de milioane de doze până la jumătatea lui 2022. Ea a subliniat că se vor concentra pe distribuirea mai multor doze de vaccin către Africa, deoarece ratele de vaccinare pe teritoriul acesteia din urmă sunt mai mici decât în ​​alte părți ale lumii.

În ceea ce privește vaccinarea în UE, datele Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) arată că, începând cu 7 ianuarie, au fost administrate un total de 755.491.855 de doze de vaccin COVID-19, inclusiv vaccinurile de rapel.

Aceasta înseamnă că 84,2% din populația adultă UE a primit cel puțin o singură doză, 80,0% au fost vaccinați complet și alți 35,8% au primit o doză suplimentară de vaccin.

„80% dintre adulții din UE sunt acum vaccinați. Prioritatea noastră este să creștem ratele de vaccinare în UE și să sprijinim campaniile COVAX și de vaccinare în țările partenere. Hai sa ne vaccinam pentru propria noastră sănătate și pentru a-i proteja pe ceilalți”, a scris astăzi Comisia UE pe contul său oficial de Twitter.

Leave A Reply

Your email address will not be published.