Italia înăsprește regulile Super Green Pass, din 10 ianuarie!

0 2.392

Ultimele restricții covid din Italia intră în vigoare începând cu luni, 10 ianuarie, guvernul extinzând din nou domeniul de aplicare al Super Green Pass, certificatul digital care poate fi obținut doar de cei vaccinați sau recuperați de covid-19.

Super Green Pass este o versiune „întărită” a certificatului „de bază” Green Pass care dovedește că deținătorul a fost vaccinat, testat negativ sau recuperat de la covid-19.

Noile reguli Super Green Pass

Deja cerut în cinematografe, teatre și pentru accesul în stadioane, Super Green Pass nu poate fi obținut printr-un rezultat negativ al testului covid, ceea ce înseamnă că sunt excluse persoanele nevaccinate. Cu alte cuvinte, din 10 ianuarie, doar cei cu Super Green Pass pot avea acces la toate formele de transport public – local, regional și național – inclusiv avioane, trenuri, nave, autobuze, tramvaie și metrouri.

Navetiștii sunt obligați să poarte măștile mai protectoare FFP2. Peste 1000 de ofițeri de poliție vor fi dislocați la Roma pentru a se asigura că noile reguli sunt respectate.

Super Green Pass este acum necesar și pentru accesul în restaurante, atât în ​​interior, cât și în aer liber, precum și în hoteluri, teleschiuri, muzee, situri arheologice, săli de sport și piscine, împreună cu o serie de alte activități, de la recepții de nuntă, săli la festivaluri și până la accesul în parcuri tematice.

De asemenea, din 10 ianuarie, timpul minim de așteptare dintre a doua doză de vaccin covid și vaccinul „booster” se va reduce de la cinci la patru luni.

Înăsprirea restricțiilor din Italia face parte din eforturile guvernului de a spori impulsul de vaccinare și de a opri creșterea infecțiilor cu coronavirus.

Noile reguli Green Pass

Din 20 ianuarie, persoanele nevaccinate vor avea nevoie de Green Pass pentru a putea merge la frizerie / coafor și în saloanele de cosmetică. De la 1 februarie, Green Passul va fi necesar pentru accesul în magazinele neesențiale, bănci, oficii poștale și centre comerciale.

Leave A Reply

Your email address will not be published.