Deltacron, o nouă tulpină COVID-19, depistată în Cipru!

0 512

Oamenii de știință din Cipru au trimis datele celor 25 de cazuri cu Deltracron la GISAID, baza de date internațională care urmărește modificările virusului. Acest lucru s-a întâmplat pe 7 ianuarie.


Conform informațiilor existente, Deltacron este o nouă tulpină COVID-19 care combină caracteristici Delta și Omicron. Aceasta a fost descoperită în Cipru conform declarațiilor făcute de Leondios Kostrikis, profesor de științe biologice la Universitatea din Cipru și șef al Laboratorului de Biotehnologie și Virologie Moleculară.

„În prezent există co-infecții cu omicron și delta și am găsit această tulpină care este o combinație a acestor două”, a spus Kostrikis într-un interviu pentru Sigma TV. Descoperirea a fost numită „deltacron” din cauza identificării semnăturilor genetice asemănătoare omicronilor din genomurile deltei, a spus el.

Kostrikis și echipa sa au identificat 25 de astfel de cazuri, iar analiza statistică arată că frecvența relativă a infecției combinate este mai mare în rândul pacienților internați din cauza Covid-19, în comparație cu pacienții care nu sunt internați.

„Vom vedea în viitor dacă această tulpină este mai patologică sau mai contagioasă sau dacă va fi peste delta și omicron”, a spus Leondios Kostrikis. Dar opinia sa personală este că această tulpină va fi înlocuită și de varianta foarte contagioasă omicron.

În ultimii doi ani, de când noul coronavirus a infectat omenirea, am asistat la apariția a numeroase de noi tulpini. Așa fac virusurile, se multiplică și se adaptează la gazdele infectate, rezultând noi variante. Din păcate, sunt unele tulpini care ies în evidență prin mutații complexe și așa am avut Delta, Omicron, acum Deltacron și cine știe câte vor mai apărea în viitorul apropiat sau îndepărtat. Problema e că nu știm când se va opri această pandemie, totul a devenit incert, ne vaccinăm pentru protejarea sănătății noastre și a celor din jur, dar finalul acestei pandemii parcă e tot mai departe.

Știți ce e paradoxal? Când Africa de Sud a anunțat Omicron, toate țările au reacționat extrem de asupru, izolând mai multe teritorii din zona Africii de Sud. În schimb, când Franța sau Cipru au anunțat noi variante de COVID-19, totul e inert.

Voi ce credeți? Când vom scăpa de această pandemie?

Leave A Reply

Your email address will not be published.