Ucraina va interzice zborurile pe teritoriul său pentru 14 transportatori aerieni din Rusia și Siria.

0 1.268

Conform Reuters, Ucraina va interzice zborurile pe teritoriul său pentru 14 transportatori aerieni din Rusia și Siria. Această blocadă va fi pentru următorii trei ani, a declarat miercuri reprezentantul Guvernului de la Kiev.

Un proiect de rezoluție aprobat de cabinet interzice „tranzitul de resurse, zboruri și transport” de către cele 14 companii aeriene. Acest proiect trebuie aprobat de către consiliul de securitate național al Ucrainei, condus de președintele Volodymyr Zelenskiy, pentru a deveni efectiv.

„Transportatorii aerieni ai Federației Ruse încalcă în mod sistematic procedura de utilizare a spațiului aerian al Ucrainei”, a declarat guvernul într-un comunicat. „Încălcările constau în zboruri efectuate în zona interzisă de pe teritoriul ocupat temporar al Republicii Autonome Crimeea.”

Companiilor aeriene rusești li s-a interzis accesul în spațiul aerian ucrainean încă din 2015.

Sute de entități, oameni de afaceri și politicieni ruși au fost sancționați de Kiev de când vecinul gigant al Ucrainei a anexat peninsula Crimeea. Companiilor aeriene rusești, inclusiv Aeroflot și Transaero, li s-a interzis accesul în spațiul aerian ucrainean încă din 2015.

Alte companii aeriene din Rusia, incluse pe lista: S7 Airlines, Bobeda, IrAero, KrasAvia, Komiaviatrans, Azimuth Airlines, Tulpar Air, Vologda Aviation, Aerolimousine sau Simargl Air.

Ucraina a acuzat, de asemenea, Rusia că a trimis arme și trupe pentru a-i ajuta pe separatiștii pro-Moscova aflați în estul țării, într-un conflict care a ucis aproape 14.000 de oameni, din aprilie 2014. Rusia neagă implicarea.

Leave A Reply

Your email address will not be published.