Turkish Airlines renunță la auditul Skytrax World Airline

Zilele trecute, Turkish Airlines a luat decizia de a renunța la auditul Skytrax World Airline. Va continua să-și îmbunătățească serviciile și să primească feedback direct de la pasageri.

0 496

Pe 19 iunie, Turkish Airlines a anunțat că renunță la auditul Skytrax World Airline. Skytrax este o organizație din Marea Britanie, care analizează sute de companii aeriene și aeroporturi. Clasamentele sale sunt renumite în întreaga lume. Skytrax realizează sondaje în rândul pasagerilor și evaluează companiile aeriene după sute de criterii.


Skytrax a clasificat companiile aeriene și aeroporturile după numărul de stele. Conform acestei clasificări, Air Korio este singura companie aeriană evaluată la o stea, iar companiile ANA All Nippon Airways; Asiana Airlines; Cathay Pacific Airways; Etihad Airways; EVA Air; Garuda Indonesia; Hainan Airlines; Lufthansa; Qatar Airways; Singapore Airlines sunt singurele de 5 stele.

Auditul Skytrax World Airline

Conform evaluărilor făcute de SkyTrax, Turkish Airlines are 4 stele. Au fost evaluate serviciile la sol și la bordul avioanelor. Au fost analizate confortul, meniul, calitatea scaunelor etc. Totodată, Skytrax evaluează și serviciile tangențiale prin intermediul site-ului, aplicației etc.

Faptul că transportatorul turc renunță la audit, ridică ceva semne de întrebare. Să înțelegem că Turkish Airlines nu mai este de acord cu auditul Skytrax World Airline? Conform comunicatului emis de Turkish Airlines, a ținut să menționeze că-și va dezvolta serviciile și calitatea lor pe baza feedback-ului primit direct de la pasageri.

Totodată, credem că este o lovitură puternică pentru Skytrax. Turkish Airlines este una dintre cele mai mari companii aeriene la nivel global, având cea mai mare rețea operațională. În prezent, TK zboară spre 300 de destinații din întreaga lume.

Și vă reamintim că, 6 ani la rând (2011-2016), Turkish Airlines a fost desemnată de SkyTrax ca fiind cea mai bună companie aeriană din Europa. În 2017, clasamentul s-a schimbat, iar Lufthansa a primit 5 stele și titlul de cea mai bună companie aeriană din Europa.

Să fie și acesta unul dintre motivele pentru care Turkish Airlines a decis să renunțe la auditul Skytrax World Airline?

Leave A Reply

Your email address will not be published.