Turkish Airlines lansează zboruri din Ankara spre 8 destinații din întreaga lume

0 658

Compania aeriană turcă Anadolujet (subsidiară Turkish Airlines) va lansa zboruri directe de la Ankara spre Amsterdam, Teheran, Kiev, Köln, München, Basel, Geneva și Lyon. Acest lucru a fost afirmat de șeful Consiliului de administrație al Turkish Airlines Ilker IG. Potrivit acestuia, noile zboruri fac parte din campania ”conectează Ankara cu lumea”.IG a menționat că, în ciuda faptului că noua pandemie de coronavirus a provocat mari daune aviației, turismului și serviciilor, Aeroportul Ankara a avut în 2020 un trafic aerin de pasageri asemănător cu cel din 2019.

Datorită noilor destinații, vom putea crește numărul de zboruri cu 30% comparativ cu perioada pre-pandemică”, a spus șeful Consiliului de administrație al Turkish Airlines Ilker IG.

Începând din această primăvară, vom opera 56 de zboruri pe săptămână către 22 de destinații. Zborurile vor fi operate de subsidiara AnadoluJet. Vom conecta compatrioții care locuiesc în străinătate, antreprenorii, turiștii, toată lumea. AnadoluJet va opera zboruri directe către 8 orașe din Germania, 2 orașe din Austria, Danemarca, Suedia, Franța, Marea Britanie, Azerbaidjan, Irak, Olanda, Iran, Ucraina și Elveția. Printre acestea se numără 8 destinații noi – Amsterdam, Teheran, Kiev, Köln, München, Basel, Geneva și Lyon”, a spus IG.

Potrivit șefului Camerei de Comerț din Ankara (TPA), Gursel Baran, „Esenboga” a reușit să crească numărul de zboruri THY directe în străinătate la 18 rute internaționale, iar frecvență până la 46 zboruri pe săptămână.

Șeful camerei a subliniat importanța zborurilor directe pentru dezvoltarea exporturilor, creșterea veniturilor din contractarea serviciilor, sănătatea și turismul în regiunea Ankara. Potrivit acestuia, în acest sens este necesar să se lanseze zboruri directe către orașe precum Almaty, Ashgabat, Bișkek, Tașkent, Cairo, Amman, Beirut și Erbil.

Leave A Reply

Your email address will not be published.