Air France și TAP Air Portugal au reluat zborurile spre și dinspre Brazilia

0 329

Companiile aeriene Air France și TAP Air Portugal au reluat zborurile spre și dinspre Brazilia. Zborurile au fost suspendate cu câteva săptămâni în urmă din cauza pandemiei de Covid-19. Carantina este necesară la sosirea la Paris, precum și la Lisabona sau Porto.

Zborurile au fost suspendate în data de 14 aprilie 2021, din cauza noilor tulpini ale COVID-19, în încercarea de a împiedica răspândirea virusului în Franța. Cursele companiei naționale franceze între Paris CDG și două aeroporturi braziliene au fost reluate, oficial, în acest weekend.

Un Airbus Airbus A350-900 (F-HTYH) a zburat sâmbătă spre Sao Paulo-Guarulhos. Legătura nu fusese complet întreruptă, probabil pentru a asigura repatrierea, precum și transportul de marfă. Același lucru este valabil și pentru Roissy și Rio de Janeiro Guarulhos, unde Air France a efectuat duminică un prim zbor, utilizând o aeronavă Boeing 777-300ER (F-GSQE).

Air France și TAP Air Portugal au reluat zborurile spre și dinspre Brazilia.

Călătorii care sosesc din Brazilia (printre altele) vor trebui să se autoizoleze pentru o perioadă de 10 zile. Vor fi „controale ale poliției sau jandarmeriei însoțite de amenzi crescute în cazul nerespectării izolării”. Potrivit unei declarații a guvernului francez, numai „cetățenii, soții și copiii lor sau cetățenii Uniunii Europene sau ai unei țări terțe cu reședința principală în Franța” au voie să vină în Franța.

Vă reamintim că președintele francez, Emanuel Macron, a dezvăluit că țara se află în ultima etapă de finalizare a planului de restricții de călătorie pentru călătorii vaccinați și pentru cei care au primit rezultate negative la testele efectuate pentru depisatarea virusului COVID-19. Măsurile vor fi ridicate pentru cetățenii Uniunii Europene și ai țărilor terțe, precum și pentru călătorii din Statele Unite și Marea Britanie, din luna mai.

Situația este identică în Portugalia, unde suspendarea zborurilor cu Brazilia a precedat-o pe cea a Franței, iar ridicarea restricțiilor a fost anunțată săptămâna trecută. TAP Air Portugal a programat 25 de zboruri săptămânale pentru luna aprilie de la baza sa, Lisabona-Humberto Delgado. Vor fi două zboruri spre aeroportul din Brasilia, două zboruri spre Belo Horizonte, trei zboruri spre Fortaleza, șase zboruri spre Rio de Janeiro (unul dintre zboruri va decola din Porto), șase zboruri spre São Paulo, două zboruri spre Recife, două zboruri la Maceió și două zboruri la Salvador de Bahia.

Pasagerii care sosesc în Portugalia din Brazilia, trebuie să rămână în carantină pentru o perioadă de 14 zile, acasă sau într-o locație indicată de autoritățile sanitare, pe lângă prezentarea unui test PCR negativ înainte de zbor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.