blankblank

Turkish Airlines a fost nevoită să anuleze peste 100 de zborui din cauza unor probleme tehnice la sistemul informatic!

0 76

În seara zilei de miercuri, pe 1 noiembrie 2023, Turkish Airlines a fost nevoită să anuleze brusc toate zborurile din cauza unor probleme tehnice la sistemul informatic. Problemele au implicat, de asemenea, filiala low-cost AnadoluJet. Cu toate că inițial compania anunța că zborurile vor fi anulate în intervalul 19:00 – 22:00, realitatea din teren a demonstrat că zborurile au fost afectate inclusiv în ziua de joi, pe 2 noiembrie.

Potrivit Flightradar24.com, perioada de trei ore a afectat 92 de zboruri cu plecare din Aeroportul Istanbul și 14 din Aeroportul Internațional Sabiha Gökçen. Turkish Airlines zboară de la Aeroportul Istanbul, în timp ce hub-ul AnadoluJet este la Aeroportul Internațional Sabiha Gökçen.

Sute de zboruri anulate și întârziate

Deși compania aeriană a confirmat anulările în cele trei ore, datele FlightAware indică faptul că mai multe zboruri au fost afectate, inclusiv peste 200 de zboruri au raportat întârzieri. Începând cu ora 22:25 miercuri, aeroportul din Istanbul raporta 136 de zboruri anulate și 237 de zboruri întârziate.

Turkish Airlines a anunțat miercuri seara că pasagerii de pe zborurile afectate până joi vor avea voie să-și modifice rezervările în mod gratuit. În plus, penalitățile de neprezentare nu vor fi percepute călătorilor care nu au luat măsuri chiar dacă timpul zborului lor a trecut. Transportatorul a mai spus că biletele neutilizate, inclusiv biletele pe itinerarii parțial finalizate, vor fi rambursate fără nicio deducere.

Mai menționăm că toți pasagerii europeni afectați de zboruri anulate sau întârziate în această perioadă pot beneficia de despagubire zbor intarziat de până la 600 de euro conform normelor europene.

În cazul de față, problema ține doar de compania aeriană și nu poate fi invocată forța majoră. Drepturile pasagerilor aerieni prevede astfel de despăgubiri. Totodată, pasagerii au avut dreptul la cazare / masă și transfer din / spre aeroport.

Dacă zburați pe teritoriul UE sau din UE spre alte destinații non-UE (indiferent dacă zborul este operat de o companie din UE sau din afara UE), aveți dreptul și la despăgubiri financiare în valoare de până la 600€. Aceste compensații sunt setate în funcție de distanță:

– 250 euro pentru zboruri pe distanțe sub 1500 de km – zboruri regionale și interne
– 400 euro pentru zboruri pe distanțe între 1500-3500 km
– 600 euro pentru zboruri pe distanțe de peste 3500 km (cu întârziere de minim 4 ore)
– 300 euro pentru zboruri pe distanțe de peste 3500 km (cu întârziere între 3 și 4 ore)

Leave A Reply

Your email address will not be published.