Turiștii americani complet vaccinați vor putea vizita țările din UE, în această vară

0 383

Turiștii americani complet vaccinati vor putea calatorii în țările din UE, în această vară, a declarat Șeful Corpului Executiv al UE, într-un interviu acordat The New York Times. Acest lucru se va întâmpla la mai mult de un an de la interzicerea călătoriilor în scop neesențial în majoritatea țărilor, pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Ritmul rapid al vaccinării în Statele Unite și discuțiile avansate dintre autoritățile de acolo și Uniunea Europeană cu privire la modul de a face ca certificatele de vaccin sa fie acceptate la nivel global, ca dovadă a imunizării vizitatorilor, vor permite Comisiei Europene, ramura executivă a Uniunii Europene, să recomande o schimbare a politicii care ar putea face călătoriil de agrement transatlantice să fie restabilite.

„Din câte văd, americanii folosesc vaccinuri aprobate de Agenția Europeană a Medicamentelor”, a declarat duminică Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, într-un interviu acordat The Times la Bruxelles. „Acest lucru va permite libera circulație și călătoria si spre Uniunea Europeană.”

Reluarea călătoriilor ar depinde de situația epidemiologică.

Turistii americani complet vaccinati vor putea calatorii în țările din UE, în această vară „Pentru că un lucru este clar: toate cele 27 de state membre vor accepta, necondiționat, toți vizitatorii care sunt vaccinați cu vaccinuri aprobate de E.M.A.”, a adăugat ea. Agenția, care este autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană, a aprobat toate cele trei vaccinuri utilizate în Statele Unite, și anume Moderna, Pfizer BioNTech și Johnson & Johnson.

Ursula von der Leyen nu a oferit o cronologie cu privire la momentul în care s-ar putea redeschide călătoriile turistice sau detalii cu privire la modul în care ar avea loc, dar comentariile fac parte dintr-o declarație conform căreia restricțiile actuale de călătorie sunt modificate pe baza certificatelor de vaccinare. Ea a menționat că Statele Unite era „pe drumul cel bun și făcea progrese uriașe prin campania deschisă pentru a atinge așa-numita imunitate de turmă sau vaccinarea a 70% dintre adulți, până la jumătatea lunii iunie.”

Diplomații din țările europene, care sunt și destinații turistice preferate de afericani, conduse de Grecia, susțin că modul în care UE stabilește dacă o țară este „sigură” – bazată exclusiv pe numărul cazurilor identificate de Covid-19 – devin rapid irelevante, având în vedere progresul campaniilor de vaccinare în Statele Unite, Marea Britanie și alte țări.

Comisia Europeană va recomanda modificarea politicii de călătorie astfel încât turiștii americani vaccinati să poată calatorii în UE.

Uniunea Europeană însăși a început procesul de furnizare a propriilor cetățeni cu „certificate verzi digitale”, care vor stabili dacă călătorul a fost vaccinat împotriva Covid-19; s-a recuperat de boală în ultimele luni; sau a dat rezultate negative pentru virus în ultimele zile. Europenii le vor putea folosi pentru a călători fără restricții adăugate, cel puțin în principiu, în blocul a 27 de națiuni.

Astfel, Comisia Europeană va recomanda modificarea politicii de călătorie, deși statele membre individuale își pot rezerva dreptul de a păstra limite mai stricte. Ar putea să interzică cetățenilor din afara UE să intre pe teritoriu țării sau ar putea impune restricții precum carantina, chiar și vizitatorilor care au certificate de vaccinare.

Țări precum Grecia, Spania, Italia, Portugalia și Croația, care primesc milioane de turiști americani în fiecare vară și depind în mare măsură de aceștia pentru venituri și locuri de muncă, vor să profite de ocazia de a redeschide piața turistică pentru turiștii american, dacă UE va aproa această directivă.

Din 27 martie, American Airlines a reluat zborurile pe mai multe rute dintre Statele Unite și Europa. Conform programului operațional anunțat de compania aeriană americană, aceasta a reactivat 10 rute ce vor conecta hub-urile din SUA cu principalele orașe din Europa.

Leave A Reply

Your email address will not be published.