Egipt așteaptă 1 milion de turiști ruși în sezonul estival 2021

0 91

Egiptul așteaptă peste un milion de turiști ruși în 2021, întrucât zborurile directe dintre cele două țări, inclusiv spre stațiunile Sharm el-Sheikh și Hurghada, sunt așteptate să se reia în următoarele săptămâni. Gada Shalabi, ministrul adjunct al turismului din Egipt, a menționat că, în 2021, Egiptul ar putea înregistra până la 50% din numărul turiștilor pe care i-a avut în 2019, asta după ce numărul acestora a scăzut cu 70% în 2020 din cauza pandemiei de Covid-19.

Potrivit Reuters, numărul vizitatorilor care au călătorit în Egipt în 2020 a scăzut la 3,5 milioane de la 13,1 milioane în 2019. Egipt, țară care depinde în proporții foarte mari de turism ca principală sursă de venit, caută anul acesta soluții pentru a atrage 6 la 7 miliarde de dolari, a adăugat Shalabi.

Rușilor le-au trebuit aproape șase ani pentru a relua zborurile directe către stațiunile populare de la Marea Roșie după ce un avion rus s-a prăbușit în Peninsula Sinai, în octombrie 2015, ucigând toate cele 224 de persoane aflate la bord. O aeronavă Airbus A321 sub culorile Metrojet s-a prăbuşit în deşertul Sinai şi a dus la moartea tuturor celor aflați la bord.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.