Turismul intern din Italia si-a revenit in ciuda pandemiei de COVID-19

0 188

Turismul italian a atins un maxim istoric în lunile iulie și august de la începutul pandemiei, a dezvăluit Confederația Italiană a Comerțului cu Meșteșuguri și Întreprinderi Mici și Mijlocii (CNA). O astfel de creștere a cererii de călătorie a fost atribuită implementării certificatului verde.Potrivit unui comunicat de presă emis de CNA, în lunile iulie și august 2021, aproximativ 23 de milioane de cetățeni italieni au decis să își petreacă vacanța de vară în țară, ridicând rata de rezervare. Numărul celor care și-au petrecut vacanța în țară în această vară a fost cu 6 milioane mai mare decât numărul total de călători din 2020. În ceea ce privește perioada pre-pandemică, în 2019, numărul celor care și-au petrecut vacanța în Italia a fost 18 milioane.

În ceea ce privește gradul de cazare în Italia, hotelurile tradiționale au fost preferate mai ales de turiștii italieni în lunile iulie și august, cu 15 milioane de sosiri. În ceea ce privește celelalte locuri de cazare, inclusiv campingurile, acestea au înregistrat doar 8 ​​milioane de sosiri. În baza acestor date, deși orașele mari din Italia continuă să fie extrem de afectate de pandemie, stațiunile de pe litoral au înregistrat cea mai mare recuperare în sectorul turistic.

Certificatului verde a avut un rol crucial în sectorul turismului și al călătoriilor.

De la 1 septembrie, certificatul digital COVID-19 UE (recunoscut și ca permisul verde sau Green Pass) devine obligatoriu în universități, hoteluri, baruri și restaurante, săli de sport, piscine, stadioane, cinematografe, teatre, concerte, trenuri, avioane și vapoare.

Începând cu 6 august, certificatul este obligatoriu în Italia pentru toate persoanele cu vârsta de peste 12 ani, inclusiv pentru turiștii internaționali. Certificatuk verde al Italiei, care este o extensie a certificatului digital COVID-19 UE, este eliberat tuturor persoanelor care au fost vaccinate cu unul dintre vaccinurile recunoscute în Italia, precum și celor care s-au recuperat de pe urma bolii.

Pe baza raportului CNA, certificatului verde a avut un rol crucial în sectorul turismului și al călătoriilor interne, certificatul COVID-19 permițându-le – celor care dețineau unul dintre documentele necesare – să călătorească liber, fără a fi supuși unor restricții stricte.

Leave A Reply

Your email address will not be published.