Italia impune Green Pass (certificatul digital COVID-19 UE) pe zborurile interne

0 1.508

De la 1 septembrie, în Italia vor intra în vigoare noile reguli pentru Green Pass. Astfel, de la această dată, certificatul digital COVID-19 UE (recunoscut și ca permisul verde sau Green Pass) devine obligatoriu în universități, hoteluri, baruri / restaurante, săli de sport, piscine, stadioane, cinematografe, teatre, concerte, trenuri, avioane și vapoare.

În aceste condiții, de la 1 septembrie, pasagerii vor avea nevoie de Green Pass pentru a putea călători pe zborurile interne din Italia. Certificatul digital COVID-19 UE poate fi obținut după 14 zile de la administrarea unei doze de vaccin, în urma vindecării de COVID-19 (în ultimele șase luni) sau în baza unui rezultat negativ obținut în urma unui test PCR / antigen făcut în ultimele 48 de ore.

Aceste măsuri vor fi aplicate pe toate zborurile interne din Italia, inclusiv pe cele operate de Wizz Air, Blue Air, Alitalia și toate celelalte companii aeriene.

Cetățenii care nu respectă noile reguli și nu dețin un Green Pass riscă o amendă de până la 400 EURO, dar poate fi redusă dacă este plătită în termen de cinci zile. Comercianții riscă suspendarea activităților de la una la zece zile.

Leave A Reply

Your email address will not be published.