Air Serbia va opera peste 7700 de zboruri pe 35 de rute, în orarul de iarnă 2021-2022

0 168

Air Serbia este în curs de finalizare a programului operațional din sezonul de iarnă 2021/2022, care va începe pe 31 octombrie și se desfășoară până pe 26 martie 2022. Compania aeriană a programat 35 de rute, 7.732 zboruri și 869.588 de locuri pentru această perioadă de cinci luni. Acestea nu includ și serviciile charter.

Cu toate acestea, în următoarele săptămâni sunt așteptate modificări suplimentare la acest program. Cifrele indică faptul că Air Serbia va crește operațiunile cu 83%, în timp ce capacitatea va crește cu 80.4%, comparativ cu sezonul de iarnă precedent, care a fost puternic afectat de interdicțiile de călătorie și de restricțiile de pe întregul continent.

Air Serbia va modifica serviciul între Belgrad și Geneva, în zboruri sezoniere. Ruta a fost lansată vara trecută.

Pe baza programului său existent, care poate fi modificat în săptămânile următoare, compania aeriană va deservi 34 de orașe din Belgrad, unul din Niš, dar nu vor exista zboruri din Kraljevo, care a operat doar zboruri sezoniere spre Salonic, în timpul verii.

Este posibil ca Air Serbia să modifice și noua rută spre Rostov-pe-Don și aceasta să fie operată doar în timpul sezonului de iarnă. De asemenea, compania ia în considerare actualizarea operațiunilor sezoniere spre St Petersburg, dorind ca această rută să fie operată pe tot parcursul anului, ca răspuns la cererea puternică existentă pe piața din Rusia. Până acum compania a programat servicii spre Moscova și Krasnodar.

Transportatorul nu va avea zboruri programate spre Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

Directorul General pentru Comerț și Strategie al companiei aeriene, Jiri Marek, a declarat recent: „Suntem conștienți de faptul că situația pandemică se deteriorează în anumite țări, precum și că restricțiile de călătorie sunt reimpuse. Din acest motiv, vom face planuri pentru perioada următoare cu o doză de precauție, concentrându-ne pe observarea atentă a situației în curs și reacționând rapid și în conformitate cu măsurile și cererea de pe piață”.

Serbia a fost recent plasată pe lista roșie a Uniunii Europene, recomandând statelor membre să interzică călătoriile neesențiale spre țara din Balcani. Regulile de carantinare și testare se aplică doar persoanelor care nu au fost vaccinate împotriva coronavirusului cu vaccinuri recunoscute de Agenția Europeană pentru Medicamente sau, în unele cazuri, de Organizația Mondială a Sănătății.

Leave A Reply

Your email address will not be published.