Turcia intra in lockdown general pana pe 17 mai, incepand de joi

0 2.366

Din 29 aprilie, Turcia intră în lockdown general până pe 17 mai. Anunțul a fost făcut de președintele Erdogan. Măsura este luată în disperare de cauză pentru a stopa răspândirea pandemiei de COVID-19. Recep Tayyip Erdogan a declarat că toate companiile își vor suspenda activitățile în timpul restricțiilor, cu excepția celor din Ministerul de Interne.„Trebuie să reducem rapid numărul de cazuri la mai puțin de 5.000, altfel ne vom confrunta cu consecințele grave în toate domeniile, de la turism la comerț și educație„, a mai declarat președintele Erdogan, citat de Anadolu Agency.

Toate călătoriile interurbane vor fi supuse permisiunii, în timp ce transportul public va funcționa la o capacitate de 50%, a adăugat el. Erdogan a spus că educația cu prezență fizică, inclusiv în cadrul grădinițelor și creșelor, va rămâne suspendată, iar toate examenele vor fi amânate.

Ministerul Sănătății din Turcia a confirmat 37.312 noi cazuri de COVID-19, inclusiv 2.716 pacienți simptomatici, în ultimele 24 de ore. Total de cazuri de COVID-19 a depășit 4,6 milioane, inclusiv 38.711 decese asociate, cu 353 de decese în ultima zi. Dintre aceștia, 4.1 milioane s-au vindecat, 48.027 de pacienți fiind declarați vindecați în ultimele 24 de ore.

Pe 14 ianuarie, Turcia a început o campanie masivă de vaccinare COVID-19, începând cu lucrătorii din domeniul sănătății, oficiali de prim rang, pentru a încuraja încrederea publicului în vaccinuri. Până în prezent, a administrat peste 21,52 milioane de doze. Peste 13,33 milioane de persoane au primit prima doză, în timp ce 8,18 milioane persoane au fost complet vaccinate.

Leave A Reply

Your email address will not be published.