Turcia ar putea să deschidă granițele pentru turiștii britanici, în această vară, fără certificat de vaccinare.

0 408

Cetățenii Marii Britanii ar putea să călătorească în scop turistic în Turcia, în această vară, chiar dacă nu vor fi vaccinați împotriva Covid-19. După 15 aprilie, Turcia va reevalua situația și va decide dacă vizitatorii vor trebui să prezinte, în continuare, rezultatului nagativ al unui test PCR efectuat cu până la 72 de ore înainte de a intra pe teritoriul turcesc.În Turcia s-au administrat peste 10 milioane de doze de vaccin.

Turcia a atras 2.5 milioane de turiști britanici în 2019 și continuă să ia măsurile necesare pentru a se asigura că cei ce vor decide să călătorească în scop turistic vor fi în siguranță. Frumoasele stațiuni din Antalya, Isanbulul sau celelalte stațiuni din Turcia așteaptă să primească turiști în sezonul estival 2021.

Turcia a fost stabilit un program de vaccinare prioritar pentru personalul din hoteluri și vor fi luate măsuri speciale de siguranță și sănătate pentru sezonul estival. Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, a declarat: „Așteptăm cu nerăbdare să primim turiștii britanici cu brațele deschise. Colaborăm cu autoritățile britanice pentru a ne asigura că cei care vor decide să călătorească, vor fi în siguranță.”

„Nu vom solicita pașapoarte de vaccinare călătorilor internaționali atunci când vor intra în Turcia.”

Ersoy a adăugat că „după 15 aprilie, vom analiza din nou numărul de cazuri, vom reevalua situația și apoi vom decide dacă vom continua să solicităm rezultate negative ale testelor PCR de la cetățenii britanici care vor intra în Turcia. Mă aștept să nu mai existe o astfel de cerință în viitor pentru vizitatorii britanici, deoarece guvernul britanic a implementat un program impresionant de vaccinare pentru întreaga națiune, iar o parte semnificativă a populației va fi vaccinată până la începutul verii.”

El a continuat: „Pentru a ne asigura că vizitatorii noștri se pot bucura de o vacanță sigură în toate etapele călătoriei lor, vom continua să investim în„Programul de certificare a turismului sigur”, lansat în 2020. Programul va funcționa și anul acesta și va fi obligatoriu pentru hoteluri și celelalte facilități de cazare, ce au 30 de camere sau mai mult.”

Testele costă aproximativ 30 de euro și sunt disponibile și pentru a fi efectuate pe aeroporturile internaționale ale țării.

Toate hotelurile certificate oferă facilități de testare pentru turiști, astfel încât aceștia să poată obține rezultatele testelor, dacă este necesar, înainte de a pleca din Turcia spre Regatul Unit sau spre țara lor de destinație.

Turiștilor care vizitează Turcia li se oferă, de asemenea, un pachet special de asigurare, care pornește de la 15 euro. Acesta acoperă posibilele cheltuieli legate de Covid-19, cum ar fi tratamentele, medicamentele și costurile de îngrijire de urgență. Asigurarea este valabila doar dacă vizitatorii vor fi tratați la un spital de stat sau la un spital privat COVID-19, în timpul șederii în Turcia.

Asigurarea de asistență pentru cazare Covid-19 garantează, de asemenea, acoperirea oricăror cheltuieli suplimentare de cazare care ar putea fi necesare în timpul călătoriei. Acoperirea acestor cheltuieli se va face în urma emiterii unui raport medical prin care persoanele asigurate vor fi ținute sub supraveghere într-un hotel aprobat anterior.

„Suntem încrezători că programele de vaccinare desfășurate atât în ​​Marea Britanie cât și în Turcia vor face ca acest sezon să fie chiar mai sigur decât sezonul trecut. Până în prezent, s-au administrat peste 10 milioane de doze de vaccin în Turcia.”

Leave A Reply

Your email address will not be published.