15 martie în aviație: primul zbor al elicopterului Sikorsky MH-53, lansarea American Eagle Airlines.

0 212

Pe 15 martie 1938, o aeronavă de Havilland D. H. 88 Comet Gacer-G-ACSS a efectuat un zbor record din Anglia spre Noua Zeelandă și înapoi. A fost ceea ce unii consideră cel mai notabil succes al aeronavei Comet, zborul de întoarcere fiind efectuat în 10 zile 21 ore 22 min.

de Havilland Comet DH.88 este un avion britanic cu două locuri, cu două motoare, construit de de Havilland Aircraft Company. A fost dezvoltat special pentru a participa la cursa aeriană MacRobertson din 1934, din Regatul Unit spre Australia. Dezvoltarea aeronavei a fost văzută atât ca un proiect de prestigiu, cât și ca o introducere în tehnicile moderne. A fost conceput conform cerințelor cursei. În ciuda faptului că a fost realizat din lemn, a fost primul avion britanic care a încorporat într-un singur cadru toate elementele monoplanelor rapide moderne.

Alte evenimente petrecute în aviatie la 15 martie.

A avut loc primul zbor al elicopterului Sikorsky MH-53.

Pe 15 martie 1967, a avut loc primul zbor al elicopterului Sikorsky MH-53, versiunea SAR cu rază lungă de acțiune a CH-53 A pentru USAF.

Zborul 296 al Sterling Airways s-a prăbușit în Emiratele Arabe Unite.

15 martie 1972, zborul 296 al Sterling Airways s-a prăbușit lângă Kalba, în Emiratele Arabe Unite. Zborul decolase de la Colombo cu destinația Copenhaga (Danemarca), având o escală la Dubai. Aeronava Sud Aviation Caravelle, înmatriculată OY-STL, avea la bord 112 pasageri și echipaj. Toți au murit în accident, care a fost atribuit unei erori a pilotului. A fost cel mai mare accident aviatic din istoria Emiratelor Arabe Unite.

O aeronavă Sterling Airways Caravelle a luat foc în timp ce se pregătea de decolare.

Pe 15 martie 1974, o aeronavă Sterling Airways Caravelle, înmatriculată OY-STK, a luat foc în timp ce circula cu taxiul pentru a decola spre Teheran (Iran). Treapta principală dreaptă s-a prăbușit, rupând conducta de combustibil, ducând la moartea a 15 din cele 96 de persoane aflate la bordul aeronavei.

A fost lansată American Eagle Airlines.

Pe 15 martie 1985, a fost lansată compania aeriană American Eagle Airlines, o subsidiară a American Airlines.

Envoy Air Inc. (fosta American Eagle Airlines) este o companie aeriană regională americană cu sediul în Irving (Texas). Este o filială deținută în totalitate de American Airlines Group care, împreună cu mai mulți transportatori din afara grupului, alimentează rețeaua de rute American Airlines sub marca American Eagle. Compania operează peste 1000 de zboruri pe zi, deservind 150 de orașe din Statele Unite, Canada, Mexic și Caraibe.

American-Eagle-Airlines

Producătorul de aeronave Fokker a declarat falimentul.

Pe 15 martie 1996, producătorul de aeronave Fokker a declarat falimentul.

Fokker a fost un producător olandez de aeronave numit după fondatorul său, Anthony Fokker. Compania a funcționat sub mai multe nume, începând din 1912. A avut sediul în Schwerin (Germania), mutându-se în Olanda în 1919. În perioada cea mai de succes dintre anii 1920 și 1930, compania a dominat piața aviației civile. Fokker a intrat în faliment în 1996, iar operațiunile sale au fost vândute concurenților.

A fost lansată Space Shuttle Discovery STS-119.

Pe 15 martie 2009, a fost lansată Space Shuttle Discovery STS-119 la 23:43 UTC. Principalele misiuni ale navei spațiale au fost zborul de asamblare al ISS 15A: S6 Truss și instalarea panourilor solare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.