TSJC a suspendat acordul cu privire la închiderea unităților hoteliere și limitarea capacității teraselor la 50% după ce gradul de alertă a fost ridicat la 3 în Tenerife!

0 670

Marți, pe 29 iunie, Curtea Superioară de Justiție din Insulele Canare (TSJC) a suspendat acordul consiliului guvernatorilor din Tenerife, care decreta închiderea hotelurilor și limitarea capacității teraselor la 50%, după ce săptămâna trecută a fost ridicat la nivelul 3 gradul de alertă de sănătate.

Guvernul Insulelor Canare a decretat săptămâna trecută în Consiliul Guvernului că Tenerife ar trebui să revină la nivelul de alertă 3 din cauza creșterii cazurilor de coronavirus. Decizia a adus cu sine o serie de măsuri restrictive care au afectat încă o dată industria hotelieră din Tenerife, astfel interiorul restaurantelor a fost din nou închis publicului și au putut fi accesate doar pentru a folosi toaletele sau pentru a ridica mâncarea.

În plus, a fost stabilit pragul de 50% din capacitate pentru terasele exterioare și limitarea la doar 4 persoane la masă, iar consumul la bar a fost interzis. Hotelierii au fost nevoiți să-și stopeze momentan activitatea.

Nu există dovezi științifice care să arate că activitatea la interior a influențat evoluția pandemiei în Tenerife

Confruntați cu decizia Executivului de a decreta din nou închiderea interiorului barurilor și restaurantelor, hotelierii din Tenerife au anunțat că vor face apel la acest acord considerând că este „limitativ, prohibitiv, neîntemeiat și disproporționat”. De asemenea, reprezentanții HoReCa din Tenerife au susținut că nu există dovezi științifice care să arate că activitatea la interior a influențat creșterea cazurilor de coronavirus în ultimele două săptămâni. 

După primirea contestației de la  Federația Zonelor Urbane din Insulele Canare, Secția a II-a a Camerei Contenciosului Administrativ din TSJC a decis, cu un caracter foarte preventiv și, prin urmare, fără a da o audiere inculpatului, să aprobe cererea din partea industriei hoteliere, înțelegând că „nici închiderea spațiilor de cazare și nici limitarea capacității la terase nu au fost arătate ca fiind cauzele problemei de contagiune și nici nu sunt prevăzute ca soluții”.

Curtea acordă Guvernului Insulelor Canare trei zile pentru a prezenta argumentele pe care le consideră adecvate. Până la urmă primează interesul public și economic al insulei.

Leave A Reply

Your email address will not be published.